banner564

Bir kitaplık söz

Özmerhan Finans’ı kundaklama suçundan yargılanan Evren Baysal’a 9 yıl, Adem Bağlars’a da 7 yıl hapislik veren yargıç ‘Sadece binaya değil toplumun huzuruna da hasar verildi” dedi

Bir kitaplık söz
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa’da 19 Şubat 2016 tarihinde Özmerhan Finans ofisinin kundaklanması ile ilgili olarak yargılanan sanıklar Evren Baysal ve Âdem Bağlar ile ilgili karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı. Evren Baysal’a 9 yıl, Adem Bağlars’a da 7 yıl hapislik veren yargıç, önemli bir noktaya dikkat çekerek, ‘Sadece binaya değil toplumun huzuruna da hasar verildi” dedi.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Meltem Dündar açıkladı. 
Dündar, öncelikle sanıkların aleyhine getirilen davalarda bir tadilat yapılması gerektiğini belirterek dava dosyasında “Enver Bahçeciler‘in azmettirmesi ile” ibarenin kaldırılmasına ve huzurda bulunmayan birinin gıyabında yargılanamayacağına bulgu yaptıklarını belirtti. 

Kamu düzenini bozan davranış
Yargıç Meltem Dündar, sanıkları aleyhine getirilen “kundaklama, binadaki eşyaları ateşe verme, kasti hasar, mülke tecavüz ve ağır bir suç işlemek için binaya girme” davalarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. 
Yargıç Dündar, sanıkların işlemiş olduğu suçun çok ciddi ve yayılmakta olan bir suç olduğunu bu tür suçlara ceza takdir ederken caydırıcı hapis cezaları takdir edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yargıç Meltem Dündar, şehrin göbeğinde işlek bir yol üzerinde bir binanın kundaklanmasının konu binaya verdiği hasarın yanı sıra toplumdaki huzura ve güvene de hasar verdiğini ve kamu düzenini bozduğunu belirtti. 
Yargıç Dündar, sanıkların aleyhlerine getirilen davalardan suça katkılarına göre değerlendirdikten sonra sanıklar Evren Baysal’ı 9 yıl, Adem Bağlars’ı ise 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473