banner564

Birlikte pasta kestiler

Pile’yi ziyaret ederek sorunları dinleyen Meclis Başkan Yardımcısı Töre’ye, ilkokul öğrencileri doğum günü sürprizi yaptı

Birlikte pasta kestiler
banner598
Gözde Süreç SARI
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, dün Kıbrıslı Türklerin ve Rumların BM kontrolünde birlikte yaşadığı tek köy olan Pile’de temaslarda bulundu. Töre’ye temaslarında Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile Pile Muhtarı Nejdet Ermetal eşlik etti. 
Töre, ilk olarak Beyarmudu Belediyesi’ne giderek Belediye Başkanı İlker Edip ile görüştü. Pile’de Türk kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Töre, sorunlarla ilgili bilgi aldı. Töre, Pile Türk Muhtarlığı’nı da ziyaret ederek, muhtar Nejdet Ermetal ile de bir araya geldi. 
Daha sonra Pile Türk Okulu’na giden Töre, okul binasını gezdi, öğrenci ve öğretmenlerle görüştü. Töre’nin doğum günü olduğunu öğrenen öğrenciler, pasta hazırlayarak sürpriz yaptılar. 
Pile Türk Kahvesi’nde basına açıklama yapan Töre, bölgede yaşayan Kıbrıslı Türklerin çeşitli sorunluları bulunduğunu söyledi. Töre, “KKTC devleti olarak buraya daha fazla gelerek, yaşanan sorunları çözerek, halkın mutluluğunu artırmak için çaba harcamak gerekiyor” dedi. 
Pile Muhtarı Nejdet Ermetal de Töre’ye ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, yaşadıkları sorunların çözülmesi temennisinde bulundu. 
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, KKTC yetkililerinin bölgeye daha çok ilgi göstermeleri gerektiğini söyleyerek, farklı sorunlar yaşandığını, sorunların çözülmesi için gayret gösterilmediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 04:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473