banner564

‘Biz hazırız’

Akıncı, masadan kaçan Anastasiadis’e, “Anlaşılması mümkün olmayan fevri tepkileri bırak” diyerek çözüm çabalarının artırılmasını önerdi

‘Biz hazırız’
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, 2016’da çözüm hedefine ulaşmak için zamanı iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Kıbrıs’ta bir an önce çözüme ulaşmak amacıyla sürdürdüğü çabayı ikiye katlamaya hazırdır. Rum Liderliği’ni de fevri tepkilerle değil, aynı bilinçle hareket etmeye davet etmektedir” dedi.
Burcu yazılı açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi yemek davetine katılacağı kendi takdirleridir. Buna kimsenin ambargo koyma hakkı yoktur” ifadelerini de kullandı.
Kıbrıs’ta federal çözüm hedefiyle bir yıldır samimiyetle sürdürülen müzakerelerden sonuç almak ve iki liderin kamuoyuna açıkladığı hedefin gerçekleşmesi için 7 aylık bir zaman dilimi olduğuna vurgu yapan Burcu, “2016 sonuna kadarki bu sürenin her günü, her saati çok önemlidir” dedi.

“Kimsenin ambargo hakkı yok”
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşmesinin müzakere tarihinde ilk olmadığını, İstanbul’daki görüşmenin de öncekiler gibi çözüm müzakerelerine olumlu katkı sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Burcu, şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın BM Genel Sekreteri ile hangi ülkede, hangi kentte görüşeceği sadece sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın BM Genel Sekreteri’nin birlikte karar verebileceği bir husustur. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi yemek davetine katılacağı da kendi takdirleridir. Buna kimsenin ambargo koyma hakkı yoktur.”


Müzakereciler liderlerin talimatını bekleyecek
Öte yandan Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ile Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis'in dün yaptığı görüşmede, "müzakerelerde liderlerin vereceği talimat doğrultusunda hareket etme konusunda mutabık kaldıkları" açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473