banner564

“Bize yalan söylediler”

Sokaktaki vatandaş, Abbas Sınay’ın istifasının da Meclis’te reddedilmesinin de dikkatleri başka tarafa çekmek için oynanan bir oyun olduğuna inanıyor

“Bize yalan söylediler”
banner598
Zorkun TAŞER
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne milletvekili Abbas Sınay’ın istifasının önceki günkü meclis birleşiminde oy çokluğu ile reddedilmesi dün sokaktaki vatandaşın da ilk gündem maddelerinden birisiydi.
CTP ve DP milletvekillerinin istifa kararına “hayır” oyu kullanmasına, UBP’nin de çekimser kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, istifa eden birisine zorla görev yaptırlamayacağını söyledi, Bazı vatandaşlar, Abbas Sınay’ın istifanın da mecliste reddedilmesinin de bir oyun olduğunu ve halkın kandırıldığı görüşünü savundu.

Vatandaş ne dedi?

Evrim Kamalı: Kabul edilmemesi saçmalık
“Abbas Sınay kendi hür iradesiyle istifa ettiğini açıkladı. Meclis bunu neden kabul etmedi ben anlamadım. Bu adam Meclise gitmiyor, görev yapmıyor. Bence Abbas Sınay’ın istifası yerinde. Bana göre sadece Abbas Sınay değil, diğer geriye kalan 49 milletvekili de istifa etsin. Anayasa mağlubiyetinden sorna hepsinin halktan özür dileyip, istifa etmesi gerekirdi. Ben buna inanıyorum. Abbas Sınay istifa etti kabul edilmedi. Bunu ben saçmalık olarak değerlendiriyorum.”


Yahya Güden: İşlerine gelmedi
“Bu böyle gitmez. Ya tekrar seçime gitmeleri işlerine gelemdiği için istifayı onaylamadılar, ya da başka bir şeyler var bu işin içinde. İşlerine gelmediği için onaylamadılar. Oy birliğiyle kabul edilmeyen bu istifa, bana göre diğer partilerinde pek işine gelmediği için böyle oldu. Bence bu işin için bazı ince düşünceler var. Belkide oradan birileri, ‘Aman yarın Talat seçilir, gelir geçer CTP’nin başına’ gibi düşünceler var. Ama adamın gönlü ve rızası yoksa, zorla vekillikte tutulmasının alemi yok.”

Hasan Güneşlier: Abbas Sınay’da oyun oynadı
“Amaç gündemi değiştirmekti. Aslında Abbas Sınay istifa etmeyecekti. Yoktur öyle bir şey. Abbas Sınay sadece gündemi değişmek için o günlük bir hareket yaptı. Kendi de böyle olacağını bilirdi bu işin. Bu sadece bir kandırmacadır. Oyun oynuyorlar bizimle. Abbas Sınay, kendisi de biliyordu 26 milletvekiline ulaşılmayıp onaylanmayacağını. Şimdi, şunu söylüyorum kendisi de duyurucu bir şey koymadı ortaya. Neden istifa ettiğini açıklamadı. Somut olarak yani ortada birşey yok.”


Önder Konuloğlu: Ciddiyetleri yok
“KKTC’de yaşayan insanların, KKTC Meclis’i dedikleri o binada, hayatta hiçbir iradeleri hiçbir şekilde de ciddiyetleri yoktur. Ne demek bir milletvekili istifa edecekte kabul edilmeyecek. Bu nedemek olur, ‘Biz oyladık seni, sen gidemezsin’ Komşuculuk oyunumu oynanıyor. Bundan daha mantıksızlık ben görmedim. Şimdi Sınay’da herhalde beklerdi ret çıksın ve dönsün evine.”


Hilmi Lefkeli: Sınay istifa etmek istemedi
Bana göre bunlar sadece taktik. Hükümetin gündemi değiştirmek için ortaya attıkları bir oyun. Yaptıklarıyla bizi oynatıyorlar. İnsanların gündemi değiştirip, var olan gündemi ortadan kaldırmak için uyduruluyor. Bana göre Abbas Sınay istifa etmek zaten istemedi. Halka yalan söylediler.”

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473