banner564

Bizi geri göndermeyin

İnsan tacirleri tarafından kandırılarak KKTC’ye getirilen ve polis tarafından yakalanan Suriyeli mülteciler mahkeme heyetinden istekte bulundu:

Bizi geri göndermeyin
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Çarşamba günü Kalliland bölgesinde yakalanan 6 Suriyeli mülteci dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemede söz alan mülteciler, Suriye’de savaş olduğunu ve orada kimseleri kalmadığını, tüm akrabalarının Güney Kıbrıs’ta olduğunu belirterek Suriye’ye geri gönderilmek istemediklerini dile getirdi.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Bulut, zanlıların 1 Mart 2017 tarihinde ismini bilmedikleri bir şahıs tarafından, 14 bin 500 dolar karşılığında bir tekne ile Mersin’den Gazimağusa’ya getirildiğini söyledi.
 Zanlıların Güney Kıbrıs’a gitmek için beklemekte oldukları otobüs durağının önünde devriye gezen Narkotik Şube Ekipleri tarafından fark edilerek tutuklandığını anlatan Bulut, soruşturmanın henüz devam ettiğini ve aranmakta olan bir şahsın olduğunu anımsatarak mahkemeden süre talep etti.
Mahkemede söz alan zanlılar, “Suriye’de savaş var ve orada kimsemiz kalmadı, tüm akrabalarımız Güney Kıbrıs’ta, ne olur bizi Suriye’ye yollamayın” şeklinde konuştu.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın tamamlanmadığına bulgu yaparak zanlıların 7’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473