banner564

BM kampında katliam

Birleşmiş Milletler'in Güney Sudan'da sivillerin sığındığı yerleşkesine (UNMISS) silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda en az 20 kişi öldü. Yaklaşık 70 kişiyi de yaralayan saldırganlar, BM üssüne barışçıl göstericiymiş gibi yaklaştı.

BM kampında katliam
banner598

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Sudan'ın Bor kentinde yerlerinden edilmiş 5 bin sivilin bulunduğu UNMISS yerleşkesine, dilekçe sunmak istediklerini ve barışçıl gösterici olduklarını belirterek yaklaşan silahlı kişilerin, görevli askerlere ve kamp sakinlerine ateş açtığını söyledi.

AFP'nin haberine göre saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybederken, 70'e yakın kişi de yaralandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadığını belirten Dujarric, Ban'ın, BM askerlerine yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini ve savaş suçu teşkil edeceği uyarısı yaptığını söyledi.

Güney Sudan'ın en büyük etnik gruplarını oluşturan Cumhurbaşkanı Salva Kiir'in bağlı olduğu Dinka ile darbe planladığı iddiasıyla görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ın Nuer kabileleri arasında 15 Aralık'tan bu yana çatışmalar yaşanıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474