banner564

Bölge halkı  ayağa kalktı

İskele Long Beach Plajının otopark inşaatını yapan firma, zambaklara zarar verecek şekilde plajdan kum aldı

Bölge halkı  ayağa kalktı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
İskele’de, Long Beach Plajı’ndan kum alınması esnasında kum zambaklarına zarar verilmesi bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Diyalog muhabirini arayan bölge sakinleri, Long Beach Plajı’ndan, kum zambaklarına zarar verecek şekilde kum alındığını ve plajın otopark inşaatında kullanıldığını öne sürdü. Kum alan firma görevlilerinin kendilerine, “Belediyenin haberi var” yalanını söylediğini de aktaran bölge sakinleri, plajdan kum alınmasına ve kum zambaklarının yok edilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

İskele Belediyesi, firmaya ceza kesildiğini açıkladı
Olayın duyulmasının ardından İskele Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi devreye girdi.
Çevre Koruma Dairesi tarafından koruma altına alınan kum zambaklarına, dozer ile kum alındığı esnada zarar verilmesi nedeniyle kesilen ceza ilgili firmaya İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun huzurunda tebliğ edildi. İlgili firmaya asgari ücretin dörtte biri oranında para cezası kesildi.  

Sadıkoğlu inceleme yaptı
Öte yandan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Koruma Dairesi İskele Şube Amiri Çağın Coşkuner’i de yanına alarak, Long Bach Plajı’nda incelemede bulundu. Sadıkoğlu, konunun bilgisine gelir gelmez ilgili birim ve kişilerle konuştuğunu belirterek, böyle bir olay yaşanmasını asla tasvip etmediklerini ifade etti. Koruma altında olan ve nesli tükenen bitkilere ayrı bir özen gösterdiklerini ifade eden Sadıkoğlu, “Biz bu konuda belediye olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Budamalarımızda bile dairelerden ilgili izin ve görüşleri alıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474