banner564

Bölünme tehlikesi

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, Esnaf ve Zanaatkarlar Federasyonu kurulmasına karşı olduklarını belirtti

Bölünme tehlikesi
banner598
İbrahim DİRAN
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası(KTEZO), esnaf ve zanaatkarların oluşturduğu, birlik, dernek ve odaları zorunlu olarak üye yapılacağı bir federasyonun kurulmasına karşı olduklarını açıkladı. KTEZO, esnaf ve zanaatkarlara yönelik birlik ve odaların üye olmasının zorunlu olacağı bir federasyonun, esnaf ve zanaatkarlar arasında bölünmelere yol açacağını ve odanın çalışmalarını engelleyeceğini savundu.
KTEZO dün oda binasında konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda KTEZO’ya Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Elektrik Müteahhitleri Birliği destek belirtti.

Kanber: Kabul edilemez
KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, odanın, işletmelerin güçlenmesi ve gençlerin istihdamına yardımcı olmak için kooperatifleşme ve eğitim de dahil 1993’den beri hizmet verdiğine işaret etti. Kanber, federasyon kurulması yöndeki çalışmaları, “KTEZO’nın yetkilerinin, illegal bir dernek üzerinden devredilmesi” olarak gördüklerini söyledi.
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Federasyonu kurulması için yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını ve Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edildiğine dikkat çeken Kanber, bunun “kabul edilemez” olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473