banner564

Böyle adalet olmaz

Özersay, bazı belediyelerin su konusundaki geçiş dönemini fırsatçılığa çevirdiğini ileri sürdü

Böyle adalet olmaz
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkenin dört bir yanında yaptıkları köy ve bölge ziyaretlerinde vatandaşların sıklıkla dile getirdiği bir adaletsizliğin olduğunu savundu. Özersay, “Türkiye’den gelen su bazı bölgelere verilmemesine rağmen, yani insanlar yıllardır aldıkları kaynaktan aynı suyu almaya devam ediyor olmalarına rağmen, Türkiye’den gelen suyun fiyatını ödemek zorunda bırakılıyor.
Böyle adaletsizlik olmaz. Bazı köylerimize suyun kendisi gelemedi ama fiyatı geldi” dedi.
Bazı belediyelerin su konusundaki bu geçiş dönemini kendileri açısından bir fırsatçılığa çevirmeye çalıştıklarını ileri süre Özersay “Bazı belediyeler kendi borçlarını ve mali açıklarını kapatmak için gelen su ile sudaki fiyat artışını vatandaşın daha pahalı su faturaları ödemesi pahasına kullanmaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı.
Partiden yapılan açıklamaya göre, Halkın Partisi Sadrazamköy, Kayalar ve Yıldırım köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini anlattı.
Ziyaretler sırasında Özersay’a Girne geçici İlçe Başkanı Yusuf Avcıoğlu ve Gazimağusa İlçe Başkanı Özgür Vehit ile Halkın Partisi’nin bazı yöneticileri ve gönüllüleri eşlik etti.

“Partizanlık üreticiyi birbirine düşürüyor”
Ziyaret ettikleri pek çok bölgede vatandaşların kuyu açma izinlerine ilişkin olarak hükümetin keyfi uygulamalarını devam ettirdiği bilgisini aldıklarını savunan Özersay “Bu ülkenin kaynaklarını bu şekilde heba ettiler. Oy avcılığı yapmak için, adil olmayan bir biçimde onlarca başvuru arasından herhangi bir bilimsel veriye dayalı olmadan kendi yandaşlarının başvurularını alıp işleme koydular. Bunu yaparak üreticileri de birbirlerine düşürüyorlar. Bakanlar Kurulu’nun geçmişte kendi aldığı kararlara ters düşen yeni kuyu açma izinleri verilmesi hangi mantığa dayanıyor çok belli. Bu ülkenin hükümetleri yıllardır kamunun yararını değil kendi koltuğunu düşünüyor ve herkes bundan bıkmış durumda” dedi.

Balıkçılara ayrılan para başka yere gitti
“Kırsal kesim arsası dağıtarak insanların oyunu almaya çalışanların zaman zaman aslında özel şahıslara ait olan alanları dağıtmaya kalkıştıklarını ve insanları da birbirlerine düşürerek gençleri hayal kırıklığına uğrattıklarını” ileri süren Özersay, “Biz bu konuda adil şekilde çalışacak ve gençler bir yandan iş alanları yaratarak diğer yandan gerçekten kendi bölgelerinde yaşayabilecekleri bir konut sahibi yapacak olan bir sosyal konut projesini hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Özersay “İnsanlar yarım kalan projelerden ve her hükümet değişiminde bir rafta unutulan, hayata geçmeyen sözlerden rahatsızdırlar. Balıkçılıkla hayatını idame ettirmeye çalışan insanlara dalgakıran projesi yaptırıyorlar ama hükümet değişince onu bir kenara atıp ayrılan kaynağı başka alanlara kaydırıyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473