banner564

Böyle aşkın gözü kör olsun

Gece kulübündeki kadının kendisine sırt dönmesi nedeniyle cinayet işlediğini söyleyen Kubilay Güler’in itirafları ibret verici

Böyle aşkın gözü kör olsun
banner598
Çiğdem AYDIN

Harem gece kulübünde 11 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen çifte cinayetin perde gerisi dün sanık Kubilay Güler’in gönüllü ifadesinin duruşmada okunmasıyla ortaya çıktı. Polis verdiği gönüllü ifadesinde olay öncesi ve olay anını anlatan sanığın saplantılı bir aşktan dolayı bu cinayeti işlediği ortaya çıktı. Sanığın, yanına silahını alarak aslında gece kulübünden kurtarmak için gittiği Sıham Benchargui’yi kendisine tokat attığı ve onu istemediğini söylediği için öldürdüğünü ortaya çıktı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaların dünkü oturumunda cinayet ile ilgili soruşturmayı yapan Lefkoşa Adli Şube’de görevli İsa Sevindik, olayla ilgili soruşturmaya dair bilgiler verdi. Olay yerinde yaptığı incelemeleri ve olaydan sonra elde ettiği kanıtları mahkemeye aktaran Sevindik, sanığın kendisine verdiği gönüllü ifadeyi mahkemeye okudu. Sevindik sanığın “Abi bu uzun ve eski bir hikâye. Anlatayım dinle” dedikten sonra verdiği ifadeyi mahkemeye sundu.

Gönüllü ifade
Sanığa ait gönüllü ifadede şunlar yer aldı.
“Bu iş o kadar basit değil. Uzun bir hikâye, öncesi var. 2013 yılında Ankara’dan Kıbrıs’a tayin edildim. Eylül 2013 yılında gittiğim Harem gece kulübünde Sıham Benchargui ile tanıştım. Ben ona o da bana âşık oldu. Tüm maaşımı ona harcıyordum. Bir ara ayrıldık ancak tekrar beraber olmaya başladık…5 Eylül’de Sıham Benchargui’yi alıp önce Girne ardından Karpaz’a gittim. Üç gün beraber kaldık.8 Eylül tarihinde kızı kulübe geri getirdim. Kulüp patronu bana kızmadı veya bir daha gelme demedi. Aynı gün istifa dilekçesini birliğime verdim…”

“Sen daha ölmedin mi?”
“Olaydan bir gün önce ev arkadaşlarımla bira içtik. Gece saat 21.45 sıralarında ev arkadaşlarımdan mermi alarak kendime ait silahla evden çıktım. Amacım Sıham Benchargui’yi oradan kurtarmaktı. Gece kulübene gittikten sonra işletmeciye 350 TL verip Sıham Benchargui ile kaldım. Akşam uyuduk, Sabah Hüseyin Demiri kapıyı çaldı ve hastaneye gideceklerini söyledi. Olay sabahı odadan çıktık. Hüseyin ile karşılaştık. Sıham Benchargui’ye üstünü değiştirmesini söyledi. Siham üstünü değiştirmeye gidince ben de kulübün arka tarafında beklemeye başladım… O esnada Miss Me gece kulübü garsonu oradan araba ile geçiyordu. Bana bakarak, “Sen daha ölmedin mi” dedi. Neden o şekilde konuştuğunu anlamadım. 

“Artık seni istemiyorum”
Hüseyin’den Siham’ı yine isteyecektim. Hüseyin bana, “Sen daha ölmedin mi… Senin gibi o…ç…’ye verecek kız yok’ dedi. Bu arada Siham da üstünü değiştirip geldi. Onunla tartışmaya başladık. Bana, “senin yüzünden işlerim bozuldu. Seni artık istemiyorum’ diyerek iki tokat attı. O esnada silahımla alnına bir el ateş ettim. Daha sonra üstüme gelmeye çalışan Hüseyin’e de iki el ateş ettim ve sanırım bir el de Miss Me garsonuna ateş açtım. Daha sonra kaçtım. Epey koştuktan sonra tepelik alana geldim. Tabacayı kafama dayadım. Çok pişmanın…”

102 kanıt mahkemeye sunuldu
Sanığa ait gönüllü ifade okunduktan sonra mahkemeye emare olarak ibraz edildi. Öte yandan cinayet ile ilgili olay yerinden alınan üç boş kovan, iki mermi çekirdeği, üzerinde mermi delikleri olan Harem’e ait dört tabela, cinayet silahı, ölen Sıham Benchargui ile Demiri’ye ait kan örnekleri, ikisine ait telefonlar, Sıham Benchargui’nin odasından alınan peçeteler, bira şişeleri, otopsi raporları, parmak izi örnekleri, ölenlere ait kanlı kıyafetler, Demiri’ye ait cüzdan ile üzerine kan bulunan paralar olmak üzere toplam 102 kanıt mahkemeye sunuldu.

Komutanı ikna etti
Olayla ilgili Polis Müdür Muavini Mahmut Barış Sel mahkemede tanık olarak dinlendi. Sel, olay günü aldıkları bilgi üzerine harekete geçtiklerini, Şirinevler bölgesinde tepelik alanda etrafını sardıkları sanığın başına silah dayayarak komutanını istediğini söyledi. Sel, sanığın her iki şahsı kendisinin vurduğunu söylediğini, bu itirafları cep telefonu ile kaydettiğini açıkladı. Sel, olay yerine gelen tabur komutanının sanığı ikna etmesi üzerine sanığın yanına giderek tabancasını kontrol altına aldığını belirtti. Sel, sanığın o dönemde asker olmasından dolayı askeri inzibat ve polis ekipleri eşliğinde merkez komutanlığına sevk edilmesini sağladığını söyledi. Sel, elde ettiği kanıtları olayı soruşturan İsa Sevindik’e teslim ettiğini belirtti.
Tanıkların dinlenmesi, emarelerin sunulmasının ardından duruşma devam edilmek üzere 2 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474