banner564

Bozkurt anıldı

Yılmaz Bora, “Kenan Çoygun’u diğer komutanlardan ayıran, gizli bir yeraltı teşkilatını yeryüzünde savaşan bir ordu haline getirmesidir” dedi

Bozkurt anıldı
banner598
Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 1962-1967 döneminde görev yapan bayraktarlarından, “Bozkurt” olarak da bilinen Kenan Çoygun, ölümünün 10’uncu yıldönümünde anıldı.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği tarafından dernek lokalinde düzenlenen törene, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanı Bekir Furkan Özdaban, 1. Piyade Alay Komutanı Hüseyin Siyer, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ve dernek temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Tuğgeneral Kenan Çoygun’un biyografisini okudu.
Anma törenine ilk konuşmayı yapan “Kod Adı Bozkurt” isimli kitabın yazarı Cüneyt Öztürk, kitabının hazırlık aşamalarını anlattı ve romanı hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi.
TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, konuşmasına Ankara’da yaşanan terör olaylarını kınayarak başladı ve “Türk ulusunun başı sağolsun” dedi.
Bora, TMT’nin ikinci bayraktarı Bozkurt Kemal Coşkun kod ismi ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emekli Generali Kenan Çoygun’un Kıbrıs’ta en uzun süre görev yapan kişi olduğunu belirterek, şehitleri minnet ve şükranla andı.
Yılmaz Bora, “Kenan Çoygun’u diğer komutanlardan ayıran, gizli bir yeraltı teşkilatını yeryüzünde savaşan bir ordu haline getirmesidir” dedi.

Çoygun: Unutulmadığının göstergesi
Kenan Çoygun’un ailesi adına konuşan torunu Cemal Çoygun ise dün düzenlenen törenin bazı şeylerin unutulmadığının göstergesi olduğunu belirterek, Kenan Çoygun’un Kıbrıs Türk halkını her zaman çok sevdiğini ve sevildiğini söyledi.
Çoygun’un her zaman yaşama istediği yerden bakma fırsatı bulduğunu kaydeden Çoygun, dedesi Kenan Çoygun’dan dinlediği mücadele yıllarıyla ilgili anılarını anlattı.
Tören sonunda, Kıbrıs Türkü’nün direnişine katkıda bulunan bir gruba madalya takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473