banner564

Brüksel temasları başladı

Juncker ile görüşen Akıncı, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türklerle olan ilişkilerin daha da iyileştirilmesini istedi

Brüksel temasları başladı
banner598
İbrahim DİRAN (TAK)

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bazı Avrupa Birliği üst düzey yetkilileriyle görüşmeler yapmak üzere gittiği Brüksel’e dün öğle saatlerinde ulaştı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Akıncı görüşmede, Kıbrıslı Türklerin çözüm sonrasına hazırlanmasına yardımcı olması için, Kıbrıslı Türklerle olan ilişkilerin daha da iyileştirilmesini istedi.
Avrupa Birliği üst düzey yetkilileriyle görüşmek üzere Brüksel’de bulunan Mustafa Akıncı, Juncker ile Avrupa Komisyonu Genel Merkezi, Berlaymont Binası’nda yarım saatlik bir görüşme yaptı.
Görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada Akıncı, görüşmede Kıbrıslı Türklerle olan ilişkilerin, Kıbrıslı Türklerin çözüm sonrasında hazır olabilmesi için daha da iyileştirilmesini talep ettiğini bunun yanında, adada varılacak bir çözümün, sonrasında, Avrupa Birliği mahkemelerinde delinmesini engellemek için çözüm metninin Avrupa Birliği’nde Birincil Hukuk olarak tanınmasının önemini vurguladığını kaydetti.

Yunan krizi, randevulara da yansıdı
Mustafa Akıncı, Brüksel ziyaretinde; Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile de görüşecek. Akıncı, Avrupa Parlamentosu’ndaki bazı grupların başkan ve temsilcilerini kabul edecek, bazı Avrupa Parlamentosu milletvekilleriyle bir araya gelecek.
Akıncı, Türk ve Brüksel merkezli bazı yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelecek ve German Marshall Fund’ın düzenlediği yuvarlak masa toplantısına da katılacak.
Akıncı'ya, Brüksel temaslarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Müzakere Heyeti üyesi Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Dışilişkiler Koordinatörü Deniz Birinci eşlik ediyor.
Yunanistan’daki olağanüstü durum ve bu ülkeyle ilgili Brüksel’deki yoğun çalışmalar nedeniyle, Cumhurbaşkanı’nın AB yetkilileriyle yapacağı görüşmelerin saatleri hakkında bilgi verilmedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473