banner564

Bu denge değişmemeli

Özersay, "Cumhurbaşkanı, iki kesimlilik konusunda ortaya koyduğu çerçevede kaldığı sürece desteğim tam” dedi

Bu denge değişmemeli
banner598
Eski Müzakereci Prof. Dr. Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın iki kesimlilikte sarih çoğunluk ve AB birincil hukuku konularında kısa süre önce yaptığı açıklamalara destek verdi. 
Özersay, “Cumhurbaşkanı, iki kesimlilik konusunda ortaya koyduğu bu çerçeve içerisinde kaldığı ve bu BM parametresi temelinde müzakere ettiği sürece kendisine desteğim tamdır” ifadesini kullandı. 
Yapılan yazılı açıklamaya göre Özersay, İstanbul’da Kıbrıs Türk Kültür Derneği tarafından organize edilen söyleşiye katıldı ve NTV televizyonuna konuştu. 
İki kesimlilikte sarih çoğunluk derken, 21. yüzyılda sadece Kıbrıslı Türklerden oluşacak bir kurucu devlet anlamında konuşmadığını belirten Özersay, ancak Kıbrıslı Türklerin hem nüfus hem de taşınmaz mal açısından sarih çoğunluğu ellerinde bulunduracakları bir düzenlemenin gerekli olduğunu kaydetti. Özersay “Üstelik bu Kıbrıs Türk tarafının talebi olmanın ötesinde yerleşmiş bir BM parametresidir” dedi.
İstanbul’da düzenlenen söyleşide konuşma yapan ve ardından da ağırlıklı olarak Türkiye’de yaşayan KKTC vatandaşlarının sorularını yanıtlayan Kudret Özersay, iki-kesimlilik konusunda Kıbrıs Rum tarafının ortaya koyduğu “dört özgürlük” yaklaşımının sadece BM parametrelerinin değil 2014’te tarafların kabul ettiği ortak açıklamaya da aykırı olduğunu ifade etti. 
Özersay, Anastasiadis’e Kıbrıs Rum toplumunu gereksiz ve elde edemeyecekleri bir beklenti içerisine sokmaması çağrısında bulundu. 
Özersay, Rum lider Anastasiadis’in Akıncı ile AB müktesebatının uygulanması konusunda anlaştıklarını söylediğini hatırlattı.

“Rumların dengeleri değiştirmesine müsaade etmemeliyiz”
Kıbrıs Rum tarafının AB üyeliğini ve AB müktesebatını, yerleşmiş BM parametrelerini sulandırmak için istismar etmeye çalıştığını belirten Özersay, “gerek AB üyelikleri gerekse 2004 yılındaki ‘Hayır’ kararlarını kullanarak müzakerelerdeki dengeleri değiştirmelerine kesinlikle müsaade etmemeliyiz” ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474