banner564

Bu kadar direnebildi

Gazimağusa Limanı’nda balıkçı ve yat barınağı kısmında bulunan iskelenin bir kısmı çöktü, 2 tekne battı

Bu kadar direnebildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Limanı’nın balıkçı ve yat barınağı kısmında bulunan ve halka da açık olan iskelenin bir kısmı dün öğleden sonra çöktü. Yıllardır çürük olduğu belirtilen ve yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmadığı ileri sürülen iskelenin çöküşü anında, üzerinde sivillerin bulunmaması olası bir facianın yaşanmasını önledi. 
Diyalog muhabirinin olay yerinde elde ettiği bilgilere göre dün saat 16.00 sıralarında, balıkçı ve yat barınağının bulunduğu kısımdaki iskelenin bir kısmı ani bir şekilde çöktü. Çökmenin etkisi ile iki balıkçı teknesi de batarak Gazimağusa Limanı’nın sularına gömüldü.

İtfaiye müdahale etti
Batan tekneleri kurtarmak için vatandaşlar da büyük çaba sarfederken, Gazimağusa İtfaiye Şubesi ekipleri teknelere müdahale etti. İtfaiye ekipleri, teknelerdeki suyu boşalttıktan sonra, her iki gemi de vinç yardımı ile denizden karaya çekildi.

İskele’nin birçok ayağı kopuktu
Balıkçılar, iskelenin çöken kısmında bulunan birçok ayağın kopuk olduğunu belirterek, dün yaşanan fekaleti önceden beklediklerini ve buna rağmen yetkililerin hiçbir önlem almadığını ifade etti. İskelenin kış mevsiminde çökeceğini öngördüklerini belirten balıkçılar, “Bu olay ne yazık ki bugün gerçekleşti, iskelenin çökmeyen kısmında da birçok ayak kopuk, birçok ayak da incelmiş durumda, yetkililer önlem almazsa o kısım da kış aylarında kesinlikle çöker” şeklinde konuşarak uyarıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473