banner564

Bu kez 6 ay yatacak

Hırsızlık suçundan mahkûm olup ardından sınır dışı edilen ancak yasa dışı yollardan yeniden ülkeye gelip suç işleyen sanığın cezası açıklandı

 Bu kez 6 ay yatacak
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’tan sınır dışı edildikten kısa bir süre sonra Güney Kıbrıs üzerinden yasa dışı bir şekilde ülkeye gelip yeniden suç işleyen Suriyeli 19 yaşındaki Omar Chaddad hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hakkında hapis kararı verildi. Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyet sanığı oybirliğiyle 6 ay hapse mahkûm etti. Sanık Mart 2017 tarihinde de hırsızlık suçundan yargılanmış ve bir yıl hapse mahkûm edilmişti. Sanık, cezasının üçte birini tamamladıktan sonra sınır dışı yapılmıştı.

Hırsızlığı meslek edindi
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sabıkalı sanık hakkında hapis kararı verdi. Sanık hakkında verilen kararda olgulara değinildi. Sanığın 5-12 Eylül 2017 tarihleri arasında Lefkoşa bölgesinde üç eve girdiği, 22 bin TL değerinde ziynet eşyası çaldığı belirtildi. Kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, sanığın benzer sabıkası olduğunu, Mart 2017 tarihinde hırsızlık suçlarından mahkûm edildiğini belirterek, cezasını tamamlayan zanlının sınır dışı edildiğini söyledi. Yargıç, sınır dışı edilen sanığın yasa dışı yollardan Eylül 2017 ülkeye gelerek suç ilmeye başladığını dile getirdi. Soytaç, “adeta hırsızlığı meslek edinmiş gibi birçok eve girerek hırsızlık yaptı” ifadesini kullanarak sanığın 5-12 Eylül tarihlerin üç evden çaldığı 22 bin TL değerindeki ziynet eşyalarının sadece bir kısmının bulunduğunu söyledi. 

Mağdurların zararı giderilmedi…
Yargıç, mağdurların zararının giderilmediğini, bu hususun sanık aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç Murat Soytaç,  sanığın Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize geldiğini, ayrıca parçalanmış bir ailenin bireyi olduğunu ve kötü hayat koşularında büyümesini lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini aktardı. Yargıç Murat Soytaç, aktarmış oldukları olgular ışığında sanığın yaşını ve sosyal durumunu da dikkate alarak işlemiş olduğu “bina açma ve sirkat” suçundan 6 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473