banner564

Bu nasıl dostluk!

KOP Başkanı Kutsokumnis’in, İstanbul’daki maç dolayısıyla yaptığı ırkçılık kokan açıklama, KKTC’deki siyasi parti temsilcileri tarafından tepki ile karşılandı

Bu nasıl dostluk!
banner598
Çiğdem AYDIN 
İstanbul’da gerçekleştirilen dostluk maçında, ay yıldızlı forma giydiği için Rum fanatiklerin saldırısına uğrayan KOP Başkanı Kutsokumnis, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in Rum forması giymesi halinde bundan utanç duyacağını sosyal medyadan duyurması, KKTC’deki siyasi parti temsilcileri tarafından tepki ile karşılandı. Siyasi parti temsilcileri, KOP Başkanı’na Rum tarafından gelen tepkileri de kınadı. Siyasi parti temsilcilerinin görüşleri şöyle: 

Armağan Candan (CTP Milletvekili): Tepki göstermeleri beklenen bir durumdu fakat bu barış değil. Önemli olan bu tür eylemleri güven yaratıcı bir önlem olarak algılamaktır. Zaman işbirliği ve barış zamanıdır. İki tarafın da bunun için çalışması gerekiyor. Herhangi bir şeye bu tür tepkiler göstermeden, her iki toplumunda empati yapabilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrılıkçı değil birleştirici olmak gerektiğini düşünüyorum. 

Özdemir Berova (DP Milletvekili): Kabul edilebilir bir davranış değildir. Kıbrıs müzakereleri devam ederken, bu tür ırkçı davranışlarını hiç saklama ihtiyacı duymadan sergileyen bir toplulukla neyi görüşüyoruz, nasıl barış yapacağız ve onlar bu ay yıldızı nasıl hazmedecekler bilmiyorum. Madem hazımsızlıkları vardı, bu adam İstanbul’a neden gitti? Üstelik, bu bir dostluk maçı ama bunu bile düşmanca karşılayan bir zihniyet var karşımızda. Bunların hiç bir şeye tahammülleri yok, böylesi ruh anlayışı içerisindeki bir toplumla bir anlaşma, bir birliktelik nasıl olacak anlamış değilim. 

Zorlu Töre (UBP Milletvekili): Rum tarafının bu yaklaşımı ne kadar Irkçı olduklarının bir göstergesidir. KOP Başkanı’nın da çark ederek Demirören “Helen” üniforması giyse idi zul duyarım açıklaması da kabul edilemez. Bunlar Türk bayrağını görmek istemezler, Kıbrıslı Türkleri azınlık görüyorlar. Bunlarla nasıl barış olacak. Dağdaki bayrağımızdan rahatsızlar, eşitliğimizden rahatsızlar, ay yıldızdan rahatsızlar. Tam bir ırkçı zihniyet var karşımızda: Ellerinden gelse “gece olmasın” diyecekler, gökteki Ay Yıldızı bir arada görmesinler diye. 

Zeki Çeler (TDP Milletvekili): Ben bu yaklaşımı kesinlikle doğru bulmuyorum. Artık bu tarz ırkçı söylemlerden, ırkçı eylemlerden vazgeçilmesi gerekiyor. Her iki tarafta da bazı gruplar, bu tür söylemlerde bulunuyor. Dünya’da bu kadar çok savaşlar varken, masum insanlar ölürken, denizler çocuk cesetleri doluyken, neyi paylaşamıyoruz ben anlam veremiyorum. Düşmanca ve ırkçı açıklamalara artık son vermediler. Bizler Kıbrıslı Türkler olarak yardımcı olmalıyız çünkü her zaman biz daha barışçı olduk, ırkçı söylemleri doğru bulmuyorum gerçekten KOP Başkanı’na gösterilen tepkilere üzüldüm ama kendisinin de bu tepkilere karşı yaptığı açıklama daha da üzücü.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 09:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Olgun karaaziz
Olgun karaaziz - 8 yıl Önce

Rumlar ayni Rumlar degisen birsey yok....yalniz bizim yeni nesil hala daha baris hosgorusu .... Iki kisi tango yapa bilir ...o kadar

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474