banner564

Bu sorun ciddiye alınmalı

Meral Akıncı, “Kadına yönelik şiddet; din, dil, ırk, etnik köken, ekonomik sınıf ve eğitim durumuyla alakalı değil” dedi

Bu sorun ciddiye alınmalı
banner598
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs’ın ev sahipliğinde 20’nci yıla özel olarak yapılan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”nin açılış gösterimine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. 
   Yapılan açıklamaya göre, Meral Akıncı, festivalin ilk kez KKTC’de yer almasının kadın ve kız çocuklarına dair sorunların aktarılmasında büyük önem taşıdığını belirterek, hem festivali organize edenlere, hem de ülkede gösterilmesi için girişimde bulunan Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’na teşekkür etti.
   Meral Akıncı konuşmasında, kadınlara dair sorunların ülkede de halen göz ardı edilmekte olduğunu, henüz geçtiğimiz ay içerisinde 2 kadının cinayete uğradığını ve buna rağmen kadına yönelik şiddetin tali konu olarak görüldüğünü belirtti.
   Meral Akıncı, Kadından Yaşama Destek Derneği’nin (KAYAD) bin kişilik örneklemle yaptırdığı ankette her üç kadından birinin şiddet gördüğünü ve bu şiddetin din, dil, ırk, etkin köken, ekonomik sınıf ve eğitim durumuyla alakalı olmadığının bilimsel olarak ortaya konulduğuna dikkat çekti. 
   Bu sonuçlara rağmen halen daha kadına yönelik şiddeti sorun olarak görmeye direnenler olduğunu belirten Akıncı, bu sonuçların gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yapılan anket sonuçları ile benzeşmekte olduğunu vurguladı.
   Festivalde izlenecek filmlerin insan yaşamına dokunduğunu ve kadına yönelik yapılanların aslında dört bir yanda olduğunu belirten Meral Akıncı, Doğu Karadeniz dağlarında çekilmiş bir filmin sahnelerinde yer alan acıların KKTC’nin farklı şehirlerinde ve en ücra köylerinde de yaşanmakta olduğunu söyledi. 
   Festival bu yıl ilk kez 20’nci yılına özel olarak Ankara programı ile birlikte KKTC’de film gösterimleri ve çeşitli etkinliklerle sinemaseverlerle buluşuyor. Organizasyonuna Cumhurbaşkanlığı’nın da katkı sağladığı ve 23 Mayıs’ta sona erecek festivalde tüm gösterimler ücretsiz ve halka açık.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473