banner564

“Bu yanlıştan dönülmeli”

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Avrupa Konseyi’nin son aldığı karar Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne yeni bir çivi çakmaktan başka bir anlama gelmiyor” dedi

“Bu yanlıştan dönülmeli”
banner598

Tuğçe Ülkü AYDIN     
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Konseyi’nin son aldığı kararın Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne yeni bir çivi çakmaktan başka bir anlama gelmediğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, bu yanlıştan süratle dönülmesi gerektiğini söyledi.
Osman Örek’in anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta Kıbrıs Türklerinin haklarının teslim edilerek, Türkiye’nin meşru hak ve çıkarlarının da görmezden gelinmeden, bölgede huzur, barış ve istikrarın gelişmesine katkıda bulunulması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, aksi takdirde, bugüne kadar yaşananların bundan sonra maalesef daha da tedirginlik yaratacak boyutlarda devam edeceğini kaydetti.
Kıbrıslı Türklerin hakkı olanı da elde etmek için var gücüyle uğraştığını ve uğraşmaya devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, geçmişte Rum Yönetimini değerlendirdiklerinde; Kıbrıslı Türklerle bu hakları teslim edip, onurlu bir uzlaşmaya gitmek yerine, Birleşmiş Milletler kapılarında dolaşarak, gerek Güvenlik Konseyi’nden, gerekse Genel Kurul’dan Kıbrıs Türkü’nün ve Türkiye’nin aleyhine karar çıkarmakla meşgul olduklarını söyledi.
Her böylesi karar sonrasında da, bir zafer elde edilmişçesine bunu kutladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün benzeri bir durumun AB nezdinde görüldüğünü belirtti.
Kıbrıs’ta Kıbrıs Türklerinin haklarının teslim edilerek, Türkiye’nin meşru hak ve çıkarlarının da görmezden gelinmeden, bölgede huzur, barış ve istikrarın gelişmesine katkıda bulunulması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, aksi takdirde, bugüne kadar yaşananların bundan sonra maalesef daha da tedirginlik yaratacak boyutlarda devam edeceğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474