banner564

Bülbül gibi konuştular

Hamitköy’de ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan 4 zanlının zehir ticareti yaptığı iddia edildi

Bülbül gibi konuştular
banner598
Narkotik ekiplerinin Başkent Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’de gerçekleştirdikleri operasyonda, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, suçla bağlantılı 4 kişi gözaltına alındı.
Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar Robert Malawusi, Masimba Chinhengo, Glen Tendai Huni ve Ali Çetin Amcaoğlu dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Zanlılardan yabancı uyruklu olan üçü suçunu kabul ederken, Ali Çetin Amcaoğlu polise ifade vermedi.
Mahkemeye olayla ilgili şahadet veren polis, alınan ihbar üzerine 13 Nisan tarihinde saat 17.30 sıralarında, Hamitköy’de operasyon gerçekleştirildiğini, ilk olarak zanlı Robert Malawusi’nin üzerinde ve kullanımında bulunan araçta yapılan aramada,19 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Satmak için aldı ama yakalandı…
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada ise zanlı Malawusi’nin 12 Nisan’da zanlı Masimba Chinhengo’ya 350 TL karşılığında 15 gram hintkenevirini satması için verdiğini tespit ettiklerini belirtti. Polis, gözaltına alınan zanlı Chinhengo’nun üzerinde yapılan aramada da 4 buçuk gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde ettiği düşünülen 700 TL nakit para ele geçirildiğini ifade etti.

Ev değil uyuşturucu deposu…
Polis, ayrıca zanlı Malawusi ile aynı evde kalan zanlı Glen Tendai Huni’nin yatak odasında 3 gram hintkeneviri türü madde ile üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğu düşünülen bir adet öğütücü ve hassa terazi bulunduğunu söyledi. Polis, oda içerisinde uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 5 bin 710 TL, 850 Dolar ve 70 Euro nakit paranın da bulunarak emare olarak alındığını aktardı. 

Bahçede Hintkeneviri poşetleri bulundu
Zanlı Glen Huni’nin gösterimi ile evin bahçesinde gizlenmiş halde ayrı paketlerde 220 gram ve 30 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını kaydeden polis, 30 gram maddeyi zanlı Huni’nin ziraatını gerçekleştirerek elde ettiğinin tespit edildiğini söyledi. 

Amcaoğlu’ndan aldıklarını iddia ettiler
Polis, zanlı Malawusi’nin ise geriye kalan 220 gram ağırlığındaki maddeyi 10 Nisan tarihinde 336 gram olarak zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’ndan aldığı yönünde ifade vermesi üzerine zanlı Amcaoğlu’nun da tutuklandığını belirtti. Polis, tutuklanan zanlılar arasında sadece Ali Çetin Amcaoğlu’nun ifade vermediğini, diğer zanlıların suçlarını itiraf edici nitelikte beyan verdiğini açıkladı. Polis, meselenin çok ciddi bir mesele olup soruşturmanın henüz yeni başladığını belirterek, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474