banner564

Bulut Akacan: ‘Etiyopya’dan geriyiz’

“Dünyanın birçok ülkesinde projeler yürütüyoruz ama en fazla KKTC’de zorlanıyoruz” diyen genç işadamı Bulut Akacan, yatırımlarda en büyük engelin bürokrasi olduğuna dikkat çekti

Bulut Akacan: ‘Etiyopya’dan geriyiz’
banner598
Mert ÖZDEŞ

   Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapmak isteyenlerin önünde ciddi engellerin bulunduğunu belirten genç işadamı Bulut Akacan, dünyanın birçok ülkesinde proje yürüttüklerini, ancak hiçbir yerde KKTC’deki kadar zorlanmadıklarını söyledi.
   Diyalog’a konuşan Bulut Akacan, “Bürokrasi bu ülkedeki en büyük engel. Her devlet dairesinde bir engel karşınıza çıkar. Yasa tanımazlık da var bu ülkede. Çıkarılan yasalara da uyulmuyor. Yatırımcıya sanki engel çıkarılıyor” dedi.
   Dünyanın pek çok gelişmekte olan ülkesinde projeler yürüttüklerini söyleyen Akacan, bu ülkeler arasında en çok Kuzey Kıbrıs’ta zorlandıklarını ve ülkedeki durumun dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Etiyopya’nın bile gerisinde olduğunu ifade etti.

YAGA görevini yapamadı
   Başbakan’ın ülkedeki bürokratik engellerden habersizce yatırım çağrısı yaptığına işaret eden Akacan, bürokrasinin aşılması için kurulan Yatırım Geliştirme Ajansı’nın ise kuruluş amacına uygun hizmet veremediğini savundu. 
   Türkiye’de atılan adımlardan örnekler veren Akacan, Türkiye’de bir saatte yapılan bir işlemin Kuzey Kıbrıs’ta 30-40 günde halledilemediğinden dert yandı.
   Yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmadan, yatırım yapmayı cazip hale getirmeden, yatırım çekmenin mümkün olmadığını belirten Akacan, hükumeti göreve davet etti.
   Bürokratik engellerden dolayı yatırımcıların yaşadığı zorluklara değinen Akacan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Benim derdim, bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye de öyle yönetilmelidir” sözlerine atıfta bulundu. 
   Erdoğan’ın sözlerine destek belirten Akacan, ancak bu bakış açısıyla yönetilecek bir ekonominin ilerleyebileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474