banner564

“Bunu nasıl yapabildim?”

Oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u korkunç bir şekilde öldüren Tevfik Utku Polat, karakoldaki hücresinde saatlerce aynı kelimeleri tekrar etti

 “Bunu nasıl yapabildim?”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) geçtiğimiz Pazar gecesi meydana gelen, tüyler ürpertici cinayetin zanlısı Tevfik Utku Polat, dün Gazimağusa’da yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemeye konuyu aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Halil Seven, bir soru üzerine, zanlı  Tevfik Utku Polat’ın hücrelerde iken sürekli olarak kendi kendine konuşarak “ben bunu neden yaptım, nasıl yapabildim” dediğini duyduklarını söyledi.

6 ölümcül darbe aldı
Polis Müfettiş Muavini Halil Seven, mahkeme huzurunda bulunan zanlının, 22 Kasım 2015 tarihinde, oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi. 
Maktüle, 23 Kasım 2015 tarihinde bir otopsi yapıldığını söyleyen Polis Müfettiş Muavini Halil Seven, Tevfik Uzunoluk’un toplamda 23 bıçak darbesi aldığını, bunlardan 6 tanesinin ölümcül bıçak darbesi olduğunu aktardı. 
Tevfik Uzunoluk’un hangi ölümcül bıçak darbesinden öldüğünün henüz belirlenemediğini belirten Polis Müfettiş Muavini Halil Seven, okul içerisinden ve çevreden alınacak ifadelerin ve bazı kamera görüntülerinin inceleneceğini ifade etti. 
Zanlı  Tevfik Utku Polat’ın olaydan önce babası ve kız arkadaşı ile mesajlaştığını söyleyen Polis Müfettiş Muavini Halil Seven, mesajların da inceleneceğini belirterek, zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Demirtaş: Müvekkilim psikolojik buhranlar geçiriyor…
Zanlı Tevfik Utku Polat’ın avukatı İbrahim Demirtaş, tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkilinin psikolojik buhranlar geçirdiğini söyleyerek, her gün doktor kontrolüne götürülmesini talep etti.  
Polis Müfettiş Muavini Halil Seven ise zanlının iki kez Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek kontrolden geçirildiğini söyledi. 
Zanlının psikolojik olarak buhranlar yaşadığını doğrulayan Polis Müfettiş Muavini Halil Seven, hücrelerde iken sürekli olarak kendi kendine konuşarak, “Ben bunu neden yaptım, nasıl yapabildim” dediğini duyduklarını söyledi ancak bu durumun cinayet işlemesi nedeni ile duymuş olduğu pişmanlıktan kaynaklandığını aktardı.
Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, tahkikatın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile Zanlı Tevfik Utku Polat’ın 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474