banner564

‘Bunu yapamaz’

TBMM İdare Amiri Ömer Faruk, özür dilememesi halinde Doğuş Derya hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı

‘Bunu yapamaz’
banner598
Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada, 1974 yılında Rum kadınların tecavüze uğradığını, bu gelişme üzerine Rum kilisesinin kürtajı serbest bıraktığını iddia ederek bir anda tüm dikkatleri üzerinde toplayan CTP Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya’ya, destek ve tepki mesajları dün de devam etti.
Kuzey Kıbrıs’taki birçok dernek, sendika ve siyasi parti temsilcisi basın açıklaması yaparak, Doğuş Derya’nın sarf ettiği sözler ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında görüş belirtti.
KKTC’de giderek büyüyen ve toplumda kutuplaşma yaratan olaya dün akşam saatlerinde TBMM İdare Amiri ve KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz de dahil oldu.
Ömer Faruk Öz, Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın, Cumhuriyet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Türk askerini tecavüzcülükle suçladığını belirterek, özür dilememesi halinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Öz, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Derya'nın, Türk askerini tecavüzcülükle suçlayacak kadar aciz bir şekilde Türkiye'yi hedef aldığını kaydetti.

“Çok ahlaksızca…”
Bunu kabul edemeyeceklerini belirten Öz, "Çok ahlaksızca. Türk askerini tecavüzcülükle suçluyor. Kimse Türk askerini böyle bir sıfatla suçlayamaz. Bunu Türk askerine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz. O milletvekili şunu bilmelidir ki adada yapılan baskıları, zulümleri, katliam ve tecavüzleri sona erdirmek için adaya barışı götüren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sayesinde orada milletvekilliği yapmaktadır. İşin en vahim tarafı da bu milletvekili devletin imkânlarıyla Türkiye'de eğitim gördü" diye konuştu.
Öz, KKTC'deki parlamenterlerin Derya'ya gereken tepkiyi gösterdiklerini, tepki gösteren bütün milletvekillerini tebrik ettiğini söyledi.
Derya'yı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden özür dilemeye davet eden Öz, aksi halde KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Denktaş’tan sağduyu çağrısı
Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da bir yazılı açıklama yaparak, “Bütçe görüşmeleri esnasında bir milletvekilinin kürsüden yaptığı konuşma esnasında söylenen sözleri inanılmaz bir şekilde çarpıtarak yapılan saldırılar ve bu çirkin saldırılar sonrasında fırsatı ganimet bilerek 1974 Barış Harekatı ile katliam çukurlarının kenarından dönüşümüzü sağlayan Türk ordusuna saldırmayı marifet bilenleri sağduyuya çağırmak istiyorum” dedi.

Talat: Yasal düzenleme şart
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP-BG Milletvekli Doğuş Derya’ya yönelendirilen hakaretler üzerine, benzer hakaretleri caydırmak için için yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini söyledi.
İkinci Cumhurbaşkanı’nın ofisinden verilen bilgiye göre Mehmet Ali Talat, Diyalog TV’de katıldığı programda CTP milletvekili Doğuş Derya’ya bazı sivil toplumörgütü başkanları ve kişiler tarafından yapılan hakaretlerin “akıl almaz” olduğunu kaydetti ve hakarette bulunan kişilerin bulundukları örgütlerden azledilmesi çağrısında bulundu.

Derya’ya destek verenler…
CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’ya sosyal medya üzerinden yapılan “seviyesizce saldırıları” kınadı.
Konu hakkında Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu Sekreteri Celal D. Önen, Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) birer açıklama yaparak CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya tecavüz tehdidi dahil sosyal medya üzerinden saldıranları özür dilemeye çağırdı.
 
Tepkiler sürüyor…
Öte yandan, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Hacı Işık da birer açıklama yaparak CTP Milletvekili Doğuş Derya’yı, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma nedeniyle kınadı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473