banner564

“Bunun adı acizlik”

Cemal Özyiğit, birçok alanda olduğu gibi öğrencilerin bursları konusunda da hükümetin adalet ve eşitlikten uzak bir politika izlediğini savundu

“Bunun adı acizlik”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler hükümetinin birçok alanda olduğu gibi öğrencilerin bursları konusunda da adalet ve eşitlikten uzak bir politika izlediğini savundu.
Özyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, CTP-DP Hükümeti’nin öğrencilerin burs paralarını düzenli ödememesinin hükümetin ayıbı olduğunu ifade etti.Türkiye’de okuyan üniversite öğrencilerinin burslarının düzenli yatırılmadığını, bu nedenle öğrencilerin haklı olarak isyan ettiklerini belirten Özyiğit, “Vergi affı adı altında belirli kesimlere milyonlarca TL’lik bağış yapan hükümetin, sıra öğrencilerin burs paralarına gelince ‘ketum’ davranmasının kabul edilemez olduğunu” ifade etti. Özyiğit, açıklamasında “İlgili ve yetkili kişilerin topu sürekli birbirlerine atmaları ne öğrencilerin geciken ödemelerden dolayı yaşadıkları mağduriyeti giderir, ne de hükümeti sorumluluktan kurtarır. Bu durum ancak hükümetin acizliğini gösterir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474