banner564

Bunun adı Katliam

Ters şeride giren kamyon şoförü, lise öğrencilerini taşıyan Karaağaç minibüsünü biçti, 3 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 7 yaralı var

Bunun adı Katliam
banner598
Karaağaç’tan dün sabah Lefkoşa’ya öğrenci getiren 57 yaşındaki Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı minibüse, Girne-Değirmenlik yolunda ters şeride giren 25 yaşındaki Safa Güngör’ün kullandığı kamyon çarptı. Tüm ülkeyi yasan boğan feci trafik kazasında minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) isimli lise öğrencileri olay yerinde yaşamını yitirdi.
Katliam gibi kazada, yaralanan Doğukan Hüryaşar (E-15) ve Havva Kaymakamtorunları (K-17) ise yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı ve hayati tehlikeleri bulunuyor. Minibüste yolcu olarak bulunan Ferah Mutluel (K-53), Abdullah Korkmaz (E-18), Sude Dermal (K-16), Senem Töre (K-16), Kamil Meşeli de (E-17) Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

TIR yolun sağına geçti
Polisten alınan bilgiye göre, Safa Güngör (E-25), yönetimindeki birleştirilmiş tır araç ile taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel (E-57), yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpıştı. 
Kaza sonucu minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17) olay yerinde yaşamını yitirirken, Ferah Mutluel (K-53), Abdullah Korkmaz (E-18), Sude Dermal (K-16), Senem Töre (K-16), Kamil Meşeli (E-17), Doğukan Hüryaşar (E-15) ve Havva Kaymakamtorunları (K-17) yaralı olarak ambulans ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede tam bir seferberlik yaşandı…
Kazanın ardından, doktorlar, hemşireler yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Ortaya çıkan kan ihtiyacı için ise yüzü aşkın insan hastaneye akın etti. Kan ihtiyacı kısa sürede karşılandı.

Hüryaşar ve Mutluel’in hayati tehlikesi sürüyor
Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türk Maarif Koleji öğrencisi 15 yaşındaki Doğukan Hüryaşar ile kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü Denktaş Mutluel’in eşi, 53 yaşındaki Ferah Mutluel’in hayati tehlikeleri sürüyor.
İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen Doğukan Hüryaşar’ın, çekilen tomografi sonucu kritik durumunun devam ettiği, doktorların tetkik ve kontrollerinin sürdüğü açıklandı.
İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen Ferah Mutluel’in durumunun da stabil olduğu bildirildi.

Diğer 5 yaralının hayati tehlikesi yok
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Havva Kaymakamtorunları’nın ise yoğun bakımda olmasına karşın bilincinin açık olduğu ve komutlara yanıt verdiği belirtildi.
Kaymakamtorunları’na çekilen tomografi sonucu beyinde tespit edilen küçük kanama odağında büyüme bulunmadığı, 48 saat içinde yoğun bakımdan servise çıkarılmasının planlandığı aktarıldı.
Yaralılardan 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Sude Dermay’ın belinde tespit edilen kırıklar nedeniyle bugün sabah ameliyata alınması planlanıyor.
Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Abdullah Korkmaz’ın Plastik Cerrahi Servisi’nde olduğu, durumunun iyiye doğru gittiği açıklandı.
16 yaşındaki Senem Töre’nin Beyin Cerrahi Servisi’nde, 17 yaşındaki Kamil Meşeli’nin ise ortopedi servisinde tedavi altında olduğu ve durumlarının iyiye doğru gittiği bildirildi.

Acı haberi duyan hastaneye koştu…
Ülke genelinde şok etkisi yaratan kazanın ardından yaralıların kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde aileler başta olmak üzere yoğun bir kalabalık toplandı. Kazada hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerin okul arkadaşları da hastane avlusuna gelerek yetkililerden bilgi almak için uzun süre bekledi.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, hastanede yaralıların durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı ve basın açıklamalarıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Berova: BEAL ve SSML öğrencileri
Milli Eğitim Bakanı Berova Lefkoşa ile Karağaç arasında öğrenci taşıyan okul servisinde hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerle ilgili bilgi verdi.
Berova, yoğun bakımda olan Doğukan Hüryaşar’ın Türk Maarif Koleji öğrencisi, beyin dokusunda ezilme olan Havva Kaymakamtorunları’nın Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi olduğunu söyledi.
Özdemir Berova, plastik, beyin cerrahisi ve ortopedi servislerinde müşahede altında alınan öğrencilerle ilgili de bilgi vererek Abdullah Korkmaz’ın Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi, Sude Dermay ile Senem Töre’nin 20 Temmuz Fen Lisesi, Kamil Meşeli’nin Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi olduğunu dile getirdi.
Berova, hayatını kaybeden öğrencilerden Sude Demirkıran’ın Bayraktar Türk Maarif Koleji, İlayda Yeliz Öztürk’ün Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi olduğunu açıkladı. 

Safa Güngör 4 ay önce de kaza yapmış
Öte yandan kazaya neden olan 29 yaşındaki kamyon sürücüsü Sefa Güngör’ün 4 ay önce de yine aynı yol güzergahında iş aracı ile kaza yaptığı ortaya çıktı. Güngör, dünkü kazadan sonra sağlık kontrolünün ardından tutuklanarak polis hücresine götürüldü. Sürücünün bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473