banner564

Bunun olacağı belliydi

Sabah 06.50’de 4 çocuğu için marketten 4 adet yumurta, beyaz peynir ve ekmek alarak evine gitmekte olan 35 yaşındaki kadını av tüfeği ile vurarak öldüren Hüseyin Öksüzoğulları, daha sonra kendi canına kıydı

Bunun olacağı belliydi
banner598

Çiğdem AYDIN

   Filiz Sayar, henüz 35 yaşındaydı... Evli ve 4 çocuk annesi olan talihsiz kadın bir süre yanında temizlikçi olarak çalıştığı eski patronu Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları tarafından dün sabahın erken saatlerinde av tüfeği ile vurularak öldürüldü.

   Gönyeli’de meyhane çalıştıran Oksüzoğluları, 2 yıl önce sadece 3 ay süreyle yanında çalışan Filiz Sayar’ın peşini bırakmadı. En son Yakın Doğu Üniversitesi’nde temizlikçi olarak çalışan kadını, çok kez tehdit eden ve 2 yıl önce araba ile çarparak, ayağının kırılmasına yol açtığı iddia edilen Öksüzoğluları, dün işlediği cinayet sonrasında aynı av tüfeği ile kendi canına kıydı.

   DİYALOG’un elde ettiği bilgilere göre; korkunç cinayet öncesinde tehdit alan ve ölüm korkusu yaşayan talihsiz kadın 3 kez polise şikayette bulunmuş, fakata araya giren tanıdıkların vasıtasıyla şikayetini geri çekmiş. Olay yerindeki bölge sakinlerinden birisi, “daha önce aralarında gönül ilişkisi olduğu iddia edilen Hüseyin ve Filiz, arasında ayrıldıktan sonra gerginlikler ve tartışma yaşanmıştı. Keşke bu üzücü olay yaşanmasaydı ama bunun  olacağı belliydi” dedi.

 

Gönyeli silah sesleri ile uyandı

Kuzey Kıbrıs dün güne, Gönyeli’de sabahın erken saatlerinde işlenen korkunç cinayet haberiyle uyandı. Şht Hüseyin Amca Caddesi’nde dün sabah peş peşe patlayan mermi seslerinin ardından sokağa dökülen Gönyelililer, yerde hareketsiz şekilde yatan 35 yaşındaki Filiz Sayar’ın cesediyle karşılaştı. Yerde cansız yatan talihsiz kadının şoku atlatılmadan Gönyeli’de sakin Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın kaldığı evden silah sesi geldi.

 

Önce Filiz’i sonra kendini vurdu

Elde edilen bilgilere göre, Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları dün sabah tasarrufunda bulunan av tüfeği ile  ikamet ettiği iki katlı kerpiç evin üst katından ateş ederek önce Filiz Sayar’ı katletti ve ardından kendi canına kıydı.

 

2 kız 2 de erkek çocuk annesiydi

Diyalog muhabirinin olay yerinde elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’nin Hatay ilinden 2007 yılında eşiyle birlikte KKTC’ye çalışmaya gelen Filiz Sayar, en küçüğü 7, en büyüğü 17 yaşında olmak üzere 2 kız 2 de erkek çocuk annesiydi. Bölge sakinlerinin ifadesine göre, 2012 yılında Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın yanında 3 ay kadar çalıştıktan sonra işten ayrıldı.

 

Çocuklarına kahvaltılık almıştı

Sayar’ın  katledildiği sırada  elinde dondurma kabının içinde bulunan 4 adet yumurta, beyaz peynir ve hazırlanmış hamur bulunduğunu söyleyen bölge sakinleri, “Evine yetişip çocuklarına kahvaltı hazırlayamadan bu kötü kaderle yüzleşti” dedi.

 

Öksüzoğluları’nın tanıdıkları perişan

Öte yandan Gönyeli’de herkes tarafından tanınan ve bir Gönyeli Spor Kulübü’nün lokalini çalıştırdığı öğrenilen 56 yaşındaki Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın işlediği cinayete kimse akıl sır erdiremedi. Çevresinde sevilen birisi olan Öksüzoğluları’nın kaldığı evin altındaki restoranı işlettiğini söyleyen tanıdıkları, “Hüseyin Gönyeli’de herkes tarafından sevilen birisiydi. Daha önce yanında çalışan Filiz Sayar ile de aralarında bir ilişki olduğu dedikodusu vardı. Ama bu akıl almaz olayı yapacağı kimsenin aklına gelmezdi. Hem kendini hem karşı tarafı hem de ailesini perişan etti. Keşke bunlar hiç olmasaydı” diyerek yaşadıkları şoku anlattı.

 

4 el ateş etti

Olay yerindeki görgü tanıklarının ifadesine göre Öksüzoğluları, Sayar’a 4 el ateş etti. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Filiz Sayar’ın ölüm nedeni iç kanama ve organ kaybı olarak belirtildi Sayar’a, biri şakağına, biri göğüs kısmına olmak üzere iki kurşun isabet ettiği belirtildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polisin, öldürülen Filiz Sayar’ın eşi Ayhan’ı sorgulamak üzere gözaltına aldığı ve daha sonra serbest bıraktığı öğrenildi.

 

Otopsi raporları açıklandı

Gönyeli’de dün sabah meydana gelen cinayet ve intiharda hayatını kaybedenlere otopsi yapıldı.

Polis bülteninden derlenen bilgilere göre, cinayete kurban giden 35 yaşındaki Filiz Sayar’ın “ateşli silah yaralanmasına bağlı iç organ ve büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama”; cinayeti işledikten sonra intihar eden 56 yaşındaki Hüseyin Selçuk Öksüzoğluları’nın ise “ateşli silah yaralanmasına bağlı iç kanama” sonucu öldüğü belirlendi.

 

Polis seferber oldu

Gönyeli’de yaşanan üzücü olaydan sonra cinayetin işlendiği sokak ve Öksüzoğluları’nın canına kıydığı ev polis tarafından kordon altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan ve bölge sakinlerinin ifadesine başvuran polis, hem  cinayet mahallinden hem de intiharın gerçekleştiği evden çok sayıda emare topladı. Üzücü olayın gerçekleştiği bölgeye Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de gelerek çalışmaları yerinde inceledi ve soruşturma hakkında bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474