banner564

Burcu: “Büyük bir saygısızlık”

Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın şehitleri anma törenlerine katılmadığı haberlerinin uydurma ve kasıtlı olduğunu ileri sürdü

Burcu: “Büyük bir saygısızlık”
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Taşkent Şehitlerini anma törenine katılmadığı ve o esnada “Rum tarafında kahvaltıda bulunduğu” haberlerinin; “asılsız, uydurma ve kasıtlı” olduğunu belirtti.
Burcu, “Bu tip haberlerin yapılması ve aziz şehitlerimizin anılarının istismar edilmesi, hem onların anılarına, hem de onların anılarını yaşatmaya çalışan toplumumuza karşı yapılan çok büyük bir saygısızlıktır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, dün yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın milli günler ve şehit törenlerine katılım şekline dikkat çekti.
Burcu, şehitleri anma törenleri de dahil olmak üzere törenlerin hangi çerçevede yapılacağına Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Milli Günleri Kutlama Komitesi”nin karar verdiğine dikkat çekerek, bu kararın da “Milli Günleri Kutlama Tüzüğü”ne göre verildiğine vurgu yaptı. 
Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi’nin, devlet protokolüne göre “törenlere katılması gerekenlere yazılı davetiye gönderdiğini” ifade eden Burcu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı törenlere katılması veya bazı törenlere katılmaması durumu bu çerçevede belirlenmektedir” dedi. 


“Törenlerin tümüne büyük bir özenle katılıyor”
Sayın Cumhurbaşkanımız, yazılı olarak kendisine bildirilen şehitlerimizi anma törenlerinin tümüne büyük bir özenle katılarak, aziz şehitlerimizi her zaman saygı ve minnetle anmakta ve yad etmektedir.
Daha özgür ve daha mutlu bir gelecek için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğilmek ve onları toplumsal bellekte hak ettikleri yere şerefle taşımak hepimizin görevidir.”

“Aziz şehitlerimiz istismar ediliyor”
Barış Burcu, ancak son zamanlarda “çirkin bazı politik hesaplarla” aziz şehitlerin hatıralarının istismar edilerek, Cumhurbaşkanının “sanki şehitlerimizi anma törenlerine katılmıyormuş gibi yalan, yanlış ve kasıtlı haberler yapıldığını” kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473