banner564

‘Burdayız’

Seçim tarihinin yaklaşması nedeniyle milletvekillerinin büyük bir kısmı bayram tatiline çıkmadı

‘Burdayız’
banner598
Çiğdem AYDIN – Pelin YÜKSELAY DAL
   Genel seçimlerin Nisan 2018 tarihine kadar yapılacağını dikkate alan milletvekilleri, Ramazan Bayramını ülkede geçiriyor. Diyalog’a konuşan milletvekilleri “en güzel tatili ailemiz ve halkımızla birlikte geçirmekteyiz” dedi.
   Ailesiniyle birlikte olduğunu belirten Meclis Başkanı Sibel Siber de, bayram arifesinde  yaşanan kazalardan büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Siber, “Alkollü ve cep telefonuyla konuşurken araç kullanmayalım” diyerek uyarıda bulundu.

 Kim nerede, ne yapıyor?

Sibel Siber (Meclis Başkanı): 
“Bayramda sevdiklerimiz ailemizle olmaya özen gösteriyorum. Tabi ki bayramlarımız her zaman güzel duyguların pekiştiği umutlarımızın yeşerdiği günlerdir. Birlikteliğimize daha da önem verdiğimiz günlerdir. Önce sağlık huzur içinde geçsin. Özellikle ülkemizde nüfusa oranla çok fazla kazalar oluyor ve bu ne yazık ki geride acı ve hiç bitmeyen gözyaşı bırakıyor. Bu nedenle özellikle bayram tebriklerimizi telefonda araç kullanırken yapmayalım. Alkollü araç kullanmayalım. Sürücü hatalarından olan bir çok kaza önlenebilir kazalardır. Özellikle cep telefonu hangi maksatla olursa olsun kullanılmamalıdır, bu konuya özellikle dikkat çekmek istedim. Dünyaya bakacak olursak da göçlerin, terörün bir çok olumsuz insani değerlerin hiçe sayıldığı günlerin son bulmasını diliyorum.” 

Hüseyin Erçal (CTP milletvekili):

“Burada ülkede olacağım ailemle birlikte geçireceğim. Genellikle ilk bayramı memlekette geçiririz. İkinci bayramda yurt dışı tercih ederiz onu da çok sık değil. İlk gece özellikle eşimin ailesi ile toplanırız. 2 ve 3. Günleri de yine ailemle birlikteyim. Tüm halkımızın ve İslam aleminin bayramını kutluyorum sevgi birliktelik ve sağlık diliyorum.” 

Erkut Şahali (CTP milletvekili): 
“Yurt içinde ve çalışarak geçireceğim. Meclis açık komiteler var, yalnız ilk günü ailemle geçireceğim diğer iki günde siyasi faaliyetlerimiz olacak köy ve bölge gezilerimiz var. Ben bayramı tatil olarak görenlerden hiç olmadım. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum barış dolu güzel dünya ve ülke diliyorum.” 

Mehmet Çağlar (CTP milletvekili): 
“26 Haziran 30 Haziran tarihlerini kapsayacak şekilde ben Avrupa Konseyi Genel Kuruldayım.Yani bayramı çalışarak geçireceğim ailemle olamayacağım. Bayramın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum. Tabi bayramın hemen ertesinde başlayacak olan Crans-Montana zirvesinin en iyi şekilde sonuçlanmasını temenni ederim.” 

Ersin Tatar (UBP milletvekili): 
“Ben her zaman bayramları kendi ülkemde kendi halkımla ve kendi ailemle geçiririm. Özellikle bizim gibi siyasetçilerin yurt dışı yapmasını mantıklı bulmuyorum.. Bayram boyunca ailemle ve halkımla birlikte olacağım. Ve inşallah bu İsviçre’den de başımıza bir bela gelmez bayram mesajım budur ayrıca herkese sağlık ve huzur diliyorum.” 

Hasan Taçoy (Bağımsız milletvekili): 
“Bayramda ilk olarak bayram namazını kılıp oradan annemin babamın elini öpmeye daha sonra kayınvalide ve kayınpederin elleri öpülüp akşama da eşimle yemeğe gideceğim. 2. Gün de halkla birlikte olacağım köy ziyaretlerim vardır ve 3. Gün de yine aynı şekilde köy ziyaretleri eş dost ziyaretlerim olacak. Bayramda yurt dışı düşünmedim kendi ülkemde ailemle sevdiklerimle geçireceğim. İslam âleminin kutsal ramazan bayramının kazası belasız sevgi saygı huzur içinde geçmesini diliyorum. Ortadoğu’da yaşanan savaşların son bulmasını barış ve huzur içerisinde herkesin birbirine saygı duyduğu bir dünya bir ülke olsun.” 

Hakan Dinçyürek (Bağımsız milletvekili):
“Bayramı kendi evimde ailemle birlikte geçireceğim. Yurt dışı genellikle düşünmem. Çünkü bütün aile fertlerimiz buradadır bayramlar özel günlerdir bugünler birliğin beraberliğin saygı sevginin bir arada olmanın sevdiklerimizle olmamız daha da bir önem arz eder. Ramazan Bayramı’nın sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum mutlu huzurlu kazasız belasız bir bayram geçirmemiz dileğiyle.” 

Ahmet Kaşif (UBP milletvekili):
“Artık bayram planlarını ben yapmıyorum. Bütün kontrol torunlarda ve çocuklarda, bu konuda onlar ne derse o olacak. Yurt dışı mı ülkede mi henüz karar vermediler. Ben onlara uyacağım. Artık önemli olan sağlıklı huzurlu birlikte ve mutlu bir bayram bir ömür geçirmemizdedir. Nerede nasıl olduğu hiç önemli değil çocuklar torunlar karar verecek plan yapacak biz uyacağız. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum.” 

Hamit Bakırcı (UBP Milletvekili)
“ Bayramı köyümde ailemle, dostlarımla geçireceğim. Aile ziyaretlerine gideceğiz ve dostlarımızı ağırlayacağız. Bayram demek aile demek. Ben bayram tatillerini yurt dışında geçirmeyi tercih etmiyorum. Herkesin bayramını kutlarım. Tüm İslam âleminin bayramının hayırlı geçmesini dilerim.”

Ali Pilli (UBP Milletvekili)
“ Bayramı ailece Türkiye’nin başkenti Ankara’da geçireceğiz. Kardeşimin çocuğu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oluyor. Ailece onun mezuniyeti için gideceğiz. Mezuniyet sonrası da bayram süresince orada kalacağız.”

Zorlu Töre (UBP Milletvekili):
“ Bayramı ülkemizde ailemizle beraber geçiriyoruz. Yurt dışına çıkmak çok pahalı olduğundan ülke içerisinde kalmayı tercih ettik. Tüm halkımızın ve İslam Âleminin bayramı kutlu olsun. Bayram tüm İslam âlemine kardeşlik getirsin.”

İzlem Gürçağ ( UBP Milletvekili):
“ Bayramlar bizim ailemiz için yıllardır gelenekseldir. Aile ziyaretleri yaparak, dostlarla buluşarak geçiririz biz bayramı. Bizim ailemizde bayram tatilini fırsat bilip de yurt dışına gidelim mantığı yoktur. Biz geleneklerine bağlı bir aileyiz. Tüm insanoğluna sevginin saygının egemen olduğu bir yaşam diliyorum. Sadece bayramda değil, nefes aldığımız her anda.”

Mustafa Arabacıoğlu: (DP Milletvekili) 
Bayramı ülkemizde geçireceğiz. Aile ziyaretleri yapacağız, partimizde bayramlaşma olacak. Bu şekilde kutlayacağız Ramazan Bayramı’nı. Yurt dışını tercih etmedik çünkü Meclis’te komite çalışmaları devam ediyor. Biz yurt dışı tatilimizi Temmuz ayı içerisine ayarladık. Bayramda güzel ülkemizdeyiz.

Ferdi Sabit Soyer  (CTP Milletvekili):
“ Ramazan Bayramını evde, ailem ve çocuklarımla beraber geçireceğim. Bayramda yurt dışına çıkmak âdetimiz değildir. Genelde her bayramda evimizde, ailemizleyiz. Bu bayramda İslam ülkelerindeki terörün savaşın durmasını, barışın sağlanmasını diliyorum.”

Arif Albayrak (CTP Milletvekili)
“ Bayramda ülkemizdeyiz... Her bayram geleneksel bir ciğer soframız vardır bizim. Sabah kalkacağız, evimizde bu soframızı kuracağız, aile yakınlarımız ve dostlarımız da gelecek. Ardından Mağusa’daki aile ve akrabaları ziyaret edeceğiz daha sonra da Güzelyurt’a anneciğimizi ziyaret edeceğim. Kızım Umut Albayrak’ın bayramın hemen sonrası Baf’ta uluslararası bir konseri var. Dolayısıyla de 1-2 günü Baf’ta kızımızla beraber geçireceğiz.”

Fazilet Özdenefe (CTP Milletvekili):
“ Bayramı ülkemizde geçireceğiz. İlk gün geleneksel aile ziyaretleri ile büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. İkinci gün CTP Girne bölgesi ilçe yönetimi olarak köy ziyaretlerinde bulunacağız. 3. Gün de eşim ve kızımla birlikte Karpaz’a denize girmeye gideceğiz. Benim heyecanlı bayram planım bu.”

Ömer Kalyoncu (CTP Milletvekili)
“ Bayramı ailemle birlikte ülkemizde, evimizde geçireceğiz. Bunun yanında ziyaretler yapacağız. Herkesin mutlu, tatlı bir bayram geçirmesini dilerim.”

Zeki Çeler (TDP Milletevekili): 
“Bayramda ailemle sevdiklerimle dostlarımla zaman geçireceğim. Tabi Kıbrıs Konusunda sürdürülen müzakere süreci de çok önemli bir virajda şu anda bu kapsamda da sürekli bayram boyunca Cumhurbaşkanımızla yakın temas halinde olacağız parti içinde çalışmalarımız devam edecek.” 

Mehmet Çakıcı (TKPYG Milletvekili):
“ Bayram demek benim için aile demek. O yüzden bayramı ülkemde ailemle beraber geçireceğim.  Bayramları yurt dışında geçirmeyi aile odaklı olduğumdan tercih etmiyorum. Bu arada tüm İslam âleminin bayramını kutlarım.” 

Milletvekili Menteş Gündüz ( Bağımsız):
“ Biz ailece bayramı ülke içerisinde geçirmeyi tercih edenlerdeniz. Bu bayramda bu tercihimiz değişmedi. Evimizde ailemizle birlikte olacağız.  Misafirlerimizi ağırlayacağız, misafirliklere gideceğiz. Tüm vatandaşların çok güzel bir bayram geçirmesini temenni ederim.”

Milletvekili Ergün Serdaroğlu (Bağımsız):
“ Bayramı ülkemde ailemle ve halkla beraber geçireceğim. Yurt dışı seyahati düşünmüyorum. Ülkemde aile ziyaretleri yapacağımı misafirlerimizi kabul edeceğim ve halkla bir araya geleceğim. Herkesin güzel bir bayram geçirmesini dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473