banner564

Bütçeye dahil edilecek

Başbakan Kalyoncu, eski polis binasının yargıya devri ve tadilatının yapılmasının gündemlerinde olduğunu belirtti

Bütçeye dahil edilecek
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu dün yaklaşık üç saat süren bir toplantı yaptı.
Başbakan Ömer Kalyoncu toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, görüşülen rutin konularla ilgili bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye’de meydana gelen terör olaylarının Kıbrıs’taki herkesi derinden yaraladığını belirten Kalyoncu,“Şehitlerin ailelerine sabır ve metanet diliyoruz, Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz, terörizmi kınıyoruz” dedi.
Akan kanın biran önce durdurulmasından ve Türkiye’nin bölgede istikrarı yüksek olan varlığının devam etmesinden yana olduklarını belirten Kalyoncu, terörün mutlaka üstesinden gelinmesi ve insanların huzur içinde yaşayacakları bir ortam yaratılması gerektiğini söyledi.

“Sınıf geçme tüzüğü…”
Kalyoncu, bir soru üzerine, sınıf geçme tüzüğünün her yıl gündeme geldiğini, bundan sonra yasada değişiklik yaparak sınav hakkı tanımama yönünde bir tavır koyacaklarını da söyleyerek, “Bu giderek alışkanlık haline gelmiştir ve bu yıl da aileler beklenti içinde olduğu için ‘evet’ dedik.Ancak önümüzdeki yıllarda bunun olmaması için yasal değişiklik yönüne gidebiliriz” dedi.

“Müteahhitlerle ilgili çalışmalar sürüyor”
Müteahhitlerle ilgili de ilgili bakanlıkların çalışma yaptığını, en kısa sürede bir mutabakata varılacağını kaydeden Kalyoncu, “ Mutabakata vardılar ancak bunun fiiliyata dökülmesi gerekiyor” diye konuştu. 
Kalyoncu, “Yeni açılacak ihalelerde, bazı malzemelerin parasının önceden ödenmesi formülü geliştirilmeye çalışılıyor. Bu da dövizle alınacak kısımdır. Bir de önceden sonuçlandırılan ihalelerin ödemesinin de hızlandırılması öngörülüyor” dedi.

“Yargının altyapısı geliştirilecek”
Yargı konusunda da iki noktada görüşme yaptıklarını ifade eden Kalyoncu, bunlardan birinin yargının fiziki altyapısının geliştirilmesinin hazırlanacak bütçeye dahil edilerek, eski polis binasının devri ve tadilatının yapılması olduğunu belirtti.
Kalyoncu, Kermiya’daki bir arazide Yüksek Mahkeme binası yapımı için görüşmeler yaptıklarını söyledi.
İkinci konu olarak Anayasal çerçevede yapılması gereken değişiklikler için de hem partilerin mutabakatının, hem de vatandaşın onayının gerektiğini kaydeden Kalyoncu, “Maalesef geçen sefer iyi anlatılamadığı için gereken oyu alamadı” ifadesini kullandı.

KIB-TEK Yönetim Kurulu
Başka bir soruya karşılık Kalyoncu, KIB-TEK Yönetim Kurulu için iki partinin gerekli elemanları göstererek Bakanlar Kurulu’ndan onay alması gerektiğini belirterek, “Yönetim Kurulu Başkanı’nın yaptığı açıklamalar abartılmış. Atanmayan UBP temsilcileridir, onları da atamaktan kaçınmak söz konusu değil” diye ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474