banner564

Bütçeye göre imkansız

Her gün onlarca kişinin “kamuda istihdam” için kendisine başvurduğunu anlatan Denktaş, bunun mümkün olmadığı cevabını verdiğini söyledi

Bütçeye göre imkansız
banner598
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Demokrasi Akademisi” seminerinde, bakanlığı ve hükümet çalışmaları hakkında bilgi verdi, beklentilerin giderilmesi konusunda izlenilen yolu açıkladı.
Denktaş, DP tarafından düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada kendisine de her gün onlarca kişinin “kamuda istihdam” için başvurduğunu kaydetti ve herkesin kamuda istihdam edilmesinin mümkün olamayacağını dile getirdi.
Denktaş, “Ülkenin bütçe ve olanakları belli, kamuya alınacak istihdam rakamı belli. O nedenle herkesin kamuya istihdamı mümkün değil” diye konuştu.
Bireysel değil toplumsal kazanımın ülkeyi kalkındıracağını, ülke insanını hak ettiği refaha kavuşturacağını kaydeden Denktaş, daha güçlü bir ülke yaratıldığı takdirde her vatandaşa imkânların fırsat eşitliğiyle sunulacağını söyledi.

İşsizliğin çaresi özeli desteklemek
Denktaş, işsizliğin giderilmesi noktasında kamuda istihdamı değil, özelin teşvik edilerek, var olan veyahut yeni girişimcilerin desteklenmesini önemsediklerini kaydederek işsizliğin çözümünün hep birlikte güçlü ve ayakları üzerinde durabilen bir KKTC yaratmaktan geçtiğini söyledi.

“Bana kızın ama devlete küsmeyin”
Halka her zaman doğruları söylemeyi yeğlediğini vurgulayan Denktaş, “Çünkü yalan söylersem biliyorum ki, insanım beklentileri gerçekleşmediğinde hayal kırıklığı yaşayacak, devletine soğuyacak, devletinden uzaklaşacak. Bu nedenden ötürü ben daima doğruları paylaşacağım. Bana kızın, bana tepki gösterin, beni cezalandırın ama devlete küsmeyin. Çünkü her şeyden önemli olan tek şey, devletimiz ve bu devleti yaşatan insanımızdır” diye konuştu. 

“Hükümet uyumlu”
UBP-DP koalisyon hükümetinin uyumlu bir koalisyon hükümeti olduğunu da ifade eden Serdar Denktaş, yatırımları kısarak değil, “harcayalım ki daha fazla toplayalım” yaklaşımı ile hareket ettiklerini ve piyasaya taze para akışı sağladıkça bunun getirisini aldıklarını söyledi.

DP’nin 1 Mayıs Pikniği Pazar Günü
Öte yandan Demokrat Parti’nin (DP) geleneksel 1 Mayıs pikniği pazar günü Girne-Boğaz Piknik Alanı’nda yapılıyor.
Yapılan açıklamaya göre, DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, tüm partililerle halkı pikniğe davet etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474