banner564

Bütün Kıbrıs ağladı

Yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya’ya şiddetle çarparak, hayatını sonlandıran 20 yaşındaki Ali Zenginses; alkol, sürat ve ihmal suçlarından yargılanacak

Bütün Kıbrıs ağladı
banner598
Çiğdem AYDIN
   Asya Rıdvanoğlu henüz 26 yaşında, hayatın baharında, neşeli, güler yüzlü, akadaşları ve ailesi tarafından sevilen birisiydi..Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Lefkoşa’nın Metehan bölgesindeki Zefir Bar’da arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdikten sonra evine gitmek için yolu karşıdan karşıya geçerken, insanın aklının ucundan bile geçmeyecek, talihsiz bir kaza sonucunda hayatını kaybetti. Asya’nın ölümü, Kıbrıs’ın tüm bölgelerinde büyük bir üzüntü ile karşılandı. Vatandaşlar “insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” diyerek, yaşananlara isyan etti.
   20 yaşındaki alkollü sürücü Ali Zenginses, aşırı süratle seyrettiği yolda Asya’ya çarparak, ölümüne neden olmakla suçlanırken, Rıdvanoğlu ailesinin evine ateş düştü. Polis tarafından tutuklanarak dün mahkemeye çıkarılan Ali Zenginses’in 111 promil (normal limitin iki katından da fazla) alkollü olduğu, süratli araba kullandığı ve bir gözünün ameliyatlı olması nedeniyle lens veya gözlük takması gerekirken, bu kurala da uymadığı bildirildi.


Çarptıktan sonra durmayarak kaçtı...
Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili polis soruşturması başlatıldı. Kazadan sonra gözaltına alınan zanlı Zenginses’in kısa bir süre önce sağ gözünden ameliyat olduğu, ehliyetinde ise araç kullanırken lens ve gözlük takma şartı bulunduğu belirtildi. Kaza esnasında gözlük ve lens takmadığı doktor raporu ile belirlenen 20 yaşındaki zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı
Rıdvanoğlu’na çarptıktan sonra durmayarak kaçan ve aracı olay mahallinden 150 metre ileride bulunan zanlı hakkındaki iddialar, polis tarafından mahkemeye aktarıldı. 

Asya karşıdan karşıya geçiyordu
Polis, dün sabah saat 00.05’te, Kemal Şemiler Caddesi üzerinde Ali Aziz Zenginses’in yönetimindeki MR 575 plakalı salon araç ile 111 miligram alkol tesiri altında, dikkatsiz ve süratli bir şekilde seyrettiği sırada, yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan Asya Rıdvanoğlu’na aracının sol ön köşesi ile çarptığını söyledi. Polis, meydana gelen kazada Rıdvanoğlu’nun olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, zanlının kazadan sonra gözaltına alındığını ifade etti.
Zanlının ehliyetinde lens ve gözlük takma şartı bulunduğunu kaydeden polis, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne doktor kontrolünden geçirilen zanlının lens takmadığını tespit ettiklerini açıkladı. Kaza ile ilgili soruşturma başlattıklarını, görgü tanıklarının ifadesinin alınacağını kaydeden polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Zenginses, 3 gün tutuklu kalacak
Mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken süreye itiraz etmeyen zanlı avukatı, müvekkilinin arzu etmediği bir kazaya neden olduğunu, fiziksel ve ruhsal bir şekilde etkilendiğini ifade ederek, tutuklu kaldığı süre içerisinde polisin hassas davranmasını talep etti.

Asya bugün uğurlanacak
Feci bir kaza sonucu yaşama veda eden 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun bugün Lefkoşa’da toprağa verileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473