banner564

Bütün ülke için El Fatiha

İki saatlik yağmur, sadece ev ve işyerlerini değil, Lefkoşa mezarlığını da sular altında bıraktı, defin işlemleri zorlukla yapıldı

Bütün ülke için El Fatiha
banner598
Zorkun TAŞER
   Lefkoşa’da iki saat kadar süren yağmur sonrasında, sadece ev ve işyerleri değil, altyapı sorunları nedeniyle mezarlık da sular altında kaldı. Çok sayıda mezarlığın çöktüğü, bazılarında mezar taşlarının kayıp gittiği görüldü.
   Defin işlemi için dün mezarlığa giden vatandaşlar  adeta bataklığa saplandı.
İngiltere’de vefat eden ve vasiyet üzerine ülkesine getirilen 95 yaşındaki Mustafa Anadolulu’nun ailesi, cenazeyi toprağa vermekte zorlandı.
   Belediye ekipleri, defin öncesinde mezarlık içindeki suları vidanjiörle boşaltırken ciddi sıkıntılar yaşandı. Cenaze arabası da batağın içine gömüldü.

Ailesi tepki gösterdi
   Cenaze törenine katılan Anadolulu ailesinin mensupları, mezarlık gibi önemli bir yerin sular altında kalmasının üzücü olduğunu belirterek, bu konuda ortaya konacak herhangi bir mazeretin kabul edilemeyeceğini söyledi.
   Önceden tedbir alınmamasını eleştiren cenaze yakınları “dünyanın her  yerinde mezarlıklar bir çiçek bahçesi gibidir. Bizde ise çamur deryasında, sular altında cenaze defnediliyor. Yaşayanlara saygısızlık edildiği gibi, ölülere de saygısızlık ediliyor” dedi.

“Mezarı görünce şok olduk”
    Merhum Mustafa Anadolulu’nun oğlu Hasan Anadolulu, Diyalog muhabirine şunları söyledi:
    “Yapılan, ölülerimize bir saygısızlık. Babamın naaşı vasiyeti üzerine  ülkeye uçakla getirildi. Naaşını yıkamak için İsmail Safa Cami’ne geldik ama kazılan mezar yerini görünce şoke olduk. Mezarın yarısı suya gömülmüş, çevresinde bulunan onlarca mezarlık da yağmur sularından çökmüş haldeydi.”

Defin aracı da çamura saplandı
   Bu arada, Mustafa Anadolulu’nun defnedilmesi için mezarlığın çamura dönüşen toğrağı dozerin kepçesi ile kaldırıldı. Dozer operatörü daha sonra çamura saplanan defin aracını da olduğu yerden çıkardı. 
   Anadolulu’nun naaşı,  belediye ekiplerinin mezar çukurunu dolduran  suyu tahliye edilmesi ve kuru toprak getirilmesi sonrasında defnedildi.

24. blok tamamen sular altında
   Kabristanlığın 24 bloğundaki mezarların neredeyse tamamı sel sularından hasara uğramış durumda. Mezarlığı ziyarete gidenler, çamura saplanmamak için geri dönmek zorunda kaldı.
   Durumu belediyeye bildiren vatandaşlar, yağışların durması sonrasında ciddi bir temizlik  çalışması yapılacağı konusunda bilgi aldıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474