banner564

Buyrun tartışalım

Remzi Gardiyanoğlu, Tıp-İş’in bakanlığa yazdığı mektupta dile getirilen konuların çoğunun gerçekleri yansıtmadığını savundu ve çağrıda bulundu:

Buyrun tartışalım
banner598
  Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Tıp-İş’in Sağlık Bakanı’na yazdığı ve basına da yansıyan açık mektubunda dile getirilen konuların çoğunun gerçekleri yansıtmadığını savundu.
   Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Kamu Hastanelerinin çöküş hikâyesinin temelinde, 40 yıldan fazladır var olan evlerimiz diye tanımladıkları kamu hastanelerinde birkaç saat çalışmanın ardından, asıl gelir kaynakları olarak gördükleri özel kliniklerinde yine kamu hastanelerinden yönlendirdikleri hastalarına bakma alışkanlıkları yatmaktadır” ifadelerine yer verdi.
   2009 yılında Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın Anayasa’ya aykırı olan maddelerinin hukuka taşınmasının, KKTC Meclisi’nin kendi yaptığı yasayı mahkemede savunmadığı şeklinde yorumlanmasını eleştiren Gardiyanoğlu “Başsavcının ve Tıp-İş’in bizzat kendi tuttuğu avukatın Anayasa’ya aykırı olan maddeleri savunmadığı mahkeme tutanakları ile sabittir. Anayasa Mahkemesi sadece 43(3) maddesini değil, beraberinde 101. maddenin 1. paragrafının B fıkrasını da iptal etmiştir” dedi.

“Bütün konuları tartışmaya açığız…”
   Tıp-İş’in yaptığı açıklamalarda, hekim maaşlarının düşüklüğünden söz edilirken, asıl kastedilenin mesleğe yeni başlayan hekimler olduğunu ifade eden Gardiyanoğlu “Aynı mantıkla, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları pazarlıkta, genç hekimlere yapılan artışları kendilerine de talep ettikleri, bununla da yetinmeyip, emekli olan hekimlere de aynı artışı istedikleri bilinmesi gereken bir gerçektir” dedi.
   Tıp-İş’in yapacağı grevlerin, halkımızın sağlığını olumsuz etkilediğini düşündüğümüz an, tüm üyelerimiz ile birlikte halkımızın hizmetinde olacağımız bilinmelidir.
   Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, Sayın Tıp-İş Başkanı’nı, şayet açıklamalarının arkasında duruyor ise, herhangi bir medya kanalında, belgeleri ile birlikte bütün konuları tartışmaya davet ediyoruz”.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473