banner564

Büyük potansiyel var

25 ülkeden 100 katılımcıya Kuzey Kıbrıs’taki sağlık turizmi olanakları tanıtıldı

Büyük potansiyel var
banner598
KKTC’de düzenlenen uluslararası toplantıda 25 ülkeden 100 katılımcıya ülkedeki sağlık turizmi olanakları tanıtıldı. Etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.
Turizm ve Çevre Bakanlığı açıklamasına göre, Elexus Otel’de yer alan etkinlikte konuşan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, KKTC’deki 11 kuruluşun Map2heal’e entegre edildiğini ve bu sayede Kuzey Kıbrıs’ın 90 ülkeden sağlık turisti alabileceğini söyledi.
   Çakmak, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi organizasyonuyla gerçekleşen uluslararası oturumda 25 ülkeden 100’e yakın doktor ve alım heyetine Kuzey Kıbrıs’ın Tüp Bebek özelinde Sağlık Turizmi olanaklarının etkin bir şekilde tanıtıldığını belirtti.
   KKTC’nin tüp bebek ve diğer alanlarda Sağlık Turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çakmak, KKTC Hükümeti’nin bu alanın gelişmesine verdiği desteğin çok önemli olduğuna işaret etti.
   Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın, Leonardo da Vinci’yi derinden etkileyen nakışların anavatanı olduğunu söyledi. Savaşan, Ada’nın, Shakespeare’in en ünlü eserlerine ev sahipliği yaptığını, güçlü tarihsel izlere ve insani, turistik zenginliklere sahip güzide bir kültür, sağlık adası olduğunu anlattı.

Ataoğlu: Alternatif türleri geliştirmek için çalışıyoruz
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasında, gün geçtikçe gelişen turizm endüstrisinde özgün yerini alan başta sağlık, spor ve kültür turizmi olmak üzere pek çok ülke gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de hükümetin somut adımlar attığını ve gerekli yasal, altyapısal düzenlemeleri hayata geçirdiğini söyledi. 
Kuzey Kıbrıs’ın coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri, beş yıldızlı otellerindeki medikal masaj, spa uygulamaları ve ayrıca Yakın Doğu ile Girne Üniversitesi Hastaneleri başta olmak üzere özel hastaneleri, klinikleri ile tüp bebek merkezlerinde verilen kaliteli sağlık hizmetleriyle Dünya’ya sağlık turizmi alanında önemli bir alternatif sunduğunu vurgulayan Ataoğlu, “Ülkemize göndereceğiniz sağlık turistlerinizi ailemizden görerek, onlara en iyi hizmeti vermek ve mutlu olmaları için çalışacağımızdan emin olunuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474