banner564

“Çağdaş hizmet sunulmuyor”

CTP Girne ilçesi, Lapta halkının son derece mutsuz ve kalitesiz bir yaşam sürdüğünü savundu

“Çağdaş hizmet sunulmuyor”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi, öne sürdüğü “Lapta Belediyesi’nin son dönemlerdeki usulsüz uygulamalarını” değerlendirme amacıyla basın toplantısı düzenledi.
CTP Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, Lapta halkının son derece mutsuz olduğunu savunarak, 28 belediye ile kıyaslandığında sosyal belediyecilik anlayışından faydalanamayan, asli hizmetlerin bile götürülemediği Lapta’da belde halkının ülkenin en pahalı ücretlerini ödemek durumunda bırakıldığını iddia etti.
Kişi, “Lapta Belediyesi yatırımlar için AB ve benzeri fonlara başvurabileceği gibi devlet tarafından da her yıl 11 milyon 244 bin 592 TL katkı payı almaktadır. Ancak bu katkıların tamamı yatırım olarak halka ulaşamamaktadır.” dedi.
“Lapta beldesindeki yaşam kalitesini artıracak projeler ve bugünkünden çok daha üst düzeyde bir çalışma yaşamı ile toplumun huzurunda olacaklarını” dile getiren Kişi, 23 yılda Lapta beldesinde yaşayanların çağdaş belediyecilik hizmetleri ve nitelikli bir yaşam kalitesinden çok uzakta kaldığını iddia etti.

Mayıs maaşları 4 gün önce ödendi…
Lapta Belediyesi’nin CTP’li Meclis Üyesi Emre Efendi de, “Çalışanların Mayıs ayı maaşlarının çeklerinin karşılıksız çıktığını, Mayıs ayı maaşlarını 4 gün önce alabildiklerini” kaydetti.
Efendi, Lapta Belediyesi’nde her ay 235 bin 740 TL tutarında yeni bir açık oluştuğunu, bu durumun Belediyeyi batağa sürüklemekten başka bir şey olmadığını savundu.

“Su ücretlerine fahiş zam yapıldı”
Belde halkının kötü koşullarda ve hijyen olmayan su boruları ile taşınan suyu kullanmak zorunda bırakıldığını da iddia eden Efendi, Lapta Belediye Başkanının Türkiye’den su temin projesi kapsamındaki su maliyetlerini bahane ederek su ücretlerine fahiş bir zam yaparak Lapta beldesine adanın en pahalı suyunu verdiği iddiasında da bulundu.
Efendi, “bölgedeki fahiş su temininden dolayı özellikle hayvancıların batmanın eşiğine geldiğini” de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474