banner564

Çağdaş Türkiye’nin temelleri atıldı

DP-UG, 30 Ağustos’un “Türk’ün özgür yaşama arzusunun ortadan kaldırılamayacağını bir kez daha kanıtladığı” bir gün olduğunu belirtti

Çağdaş Türkiye’nin temelleri atıldı
banner598
DP-UG Genel Merkezi, “Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü “ nedeniyle yayınladığı mesajda, 30 Ağustos’da “Kahraman Türk Ordusunun 92 yıl önce, Aslıhanlar ve Dumlupınar’da, son bağımsız Türk Devletini yıkmak hayaliyle Anadolu’yu işgale kalkışanları bozguna uğratıldığını” kaydetti.
Mesajda “Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm Türk Ulusuna, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Kıbrıs Türk Halkına kutlu olsun” denildi.

Mesaj şöyle devam etti:
“Büyük Türk Ulusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her türlü yokluğa, başlangıçtaki kuvvetler arasındaki dengesizliğe, üstün teknolojiye ve o dönemdeki bilinen dünyanın büyük çoğunluğunun maddi ve manevi olarak desteklediği müstevlilere karşı, ulusça dayanışma, tam bir birlik ve beraberlik içinde, asırların geri bıraktırdığı zor yaşam koşullarına, uzun yıllar birbiri ardına devam eden savaşların eseri maddi ve manevi yıpranmışlığa rağmen, yaşama hakkı ve özgürlüğü için verdiği mücadele, yaptığı fedakarlık ve kahramanlıklar, bugünkü çağdaş Türkiye’nin temelidir. Türk Ulusunun varlığını korumak ve özgürlüğü için verdiği mücadele ve yaptığı fedakârlıklar o dönemde emperyalizmin mezalimi altında yaşamak zorunda bırakılan bütün mazlum milletlerin özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Kıbrıs Türk Halkı’nın toplumsal varlığını korumak ve Kıbrıs’ta insan onuruna yaraşır bir hayat yaşamak için verdiği Varoluş Mücadelesi de, Anadolu’daki kardeşlerinin verdiği mücadelenin Kıbrıs’ta tekrarından ibarettir.Doksan iki yıl önce Mehmetçiğin kahramanlıkları sayesinde kazanılan zafer, o kadar kesin olmuştur ki, bir daha herhangi bir güç Anadolu’ya tecavüze kalkışamamıştır. Bu zafer 1974 Mutlu Barış Harekâtı ile birlikte Kıbrıs Türk Halkını özgürce yaşamak için sürdürdüğü mücadelenin moral gücü ve Kıbrıs Türk Halkının büyük Türk Ulusunun ayrılmaz bir parçası olduğunun teminatıdır.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474