banner564

‘Cahillik ettim’

Başkasına ait para ile uçak bileti alarak İngiltere’ye kaçan Mehtap Erdem 12 yıl sonra dönüş yaparak polise teslim oldu

‘Cahillik ettim’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 2005 yılında sahtekarlıkla para temini ve emanetçi tarafından sirkat suçlarını işlediği ileri sürülen ve İngiltere’ye kaçan Mehtap Erdem, 12 yılın ardından yurda dönerek Ercan Havalimanı’nda polise teslim oldu.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Bulut, 2005 yılı aralık ayı içerisinde, Kemal Yakışıklı tarafından, Murat Savcı adına olan 650 TL tutarında olan çek yaprağının zanlıya verildiğini, ancak zanlının konu çek yaprağını, Birinci Turizme vererek İngilteye’ye gidiş dönüş KTHY bileti aldığını ve 40 TL para üstü alarak emanetçi tarafından sirkat ve sahtekarlıkla para temini suçlarını işlediğini söyledi.

Mehtap öğretmen bile olmuş
Zanlının yine aynı dönem içerisinde kendisini Gazimağusa Meslek Lisesi’nde öğretmen olarak tanıtarak, Mirana Çiçekçilik’ten 955 TL tutarında yapay çiçek satın aldığını ve konu çiçeğin parasını okul idaresinden alacağı çek yaprağı ile ödeyeceğini söyleyerek, sahtekarlıkla mal temin ettiğini söyledi.  
Zanlının aynı dönemde KKTC’yi terkettiğini ve 25 Ekim 2017 tarihinde geri döndüğü esnada Ercan Havalimanı’nda tespit edilerek tutuklandığını belirten Bulut, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede pişmanlığını dile getirdi
Mahkemeye söz alan zanlı, “o zamanlar bir cahillik ettim, pişmanım, yurda kendim döndüm, döneceğimi de polise bildirdim, Ercan’a gelir gelmez, tutuklanacağımı ordaki polise ben bildirdim” diyerek pişmanlığını dile getirdi.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, 3 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin, lehinde, 50 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474