banner564

Çalışma hayatı konuşuldu

Çaluda başkanlığındaki Hür-İş heyeti, CTP ve TKP Yeni Güçler’i ziyaret etti

Çalışma hayatı konuşuldu
banner598
Ahmet Çaluda başkanlığındaki Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) heyeti dün, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler’iayrı ayrı ziyaret etti.
Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Çaluda, sendika olarak 29 Haziran’da olağan kongrelerini gerçekleştirdiklerini ve yeni yönetim kuruluyla birlikte ülkedeki en önemli mihenk taşlarından birisi olan Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ve Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler’iziyaret ettiklerini söyledi.
CTP Genel Başkan Tufan Erhürman ise emek mücadelesinin CTP’nin temel meselelerinin başında geldiğini söyledi.
Sendikalarla ilişkilerin CTP açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Erhürman, ülkede sendikalaşmanın güçlenerek ve yenilenerek devam etmesi gerektiğine değindi.
 Kamudaki taşeronlaşma konusuna da değinen Erhürman, şöyle devam etti:
“Taşeronlaşma aslında kamuda bizim azaltmaya çalıştığımız partizanlığın başka bir kapıdan tekrar kamunun içine taşınmasıdır. Bunu çok ciddi şekilde gündeme getirmek zorundayız.
Kamuda münhalli ve sınavlı istihdamı artırdık sonra yeni bir partizanlık modeli çıktı. Taşeronlar aracılığıyla kamuya istihdam yapılıyor. Bunun yanında taşeronlaşma kamuda çalışmasına karşın hak ettiği hak ve olanaklara sahip olmayan bir işçi grubunu da yarattı. Bu insanlar hem kamuda çalışıyor ama hem de kamuda çalışanların yararlandığı hak ve olanaklardan yararlanamıyorlar. Bunlara ek olarak taşeron sistemi kamudaki çalışma düzenini de alt üst etti. Taşeronlar aracılığıyla işe girenlerin bazıları tamamen hukuka aykırı bir biçimde kamudaki asıl ve sürekli görevleri yerine getirmek zorunda bırakılıyorlar. Bunları kabul etmek kesinlikle mümkün değil.”

Çakıcı: İşçinin ezildiği bir dönem
TKP yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı da konuşmasında, Hür-İş’in yeni yönetim kuruluna görevinde başarılar dileyerek, Hür-İş’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çakıcı, “işçinin ezildiği bir dönemden geçildiğini ve daha da kötüye gidilmekte olduğunu, hükümetteki partilerin buna çare olamadıklarını” kaydetti.
Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in ilk seçimde iktidara gelmesi halinde özel sektör çalışanlarının sendikalaşmasıyla ilgili yasalar geçireceklerini ve bu anlamda özel sektörde sendikalaşmanın ileriye taşıma yönünde net adımlar atılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473