banner564

Çalışma izinleri geçersiz

Muhasebe elemanı Rahmet Önöz’den sonra, patronu Hasan Basmacı da ‘sahte mühürden’ tutuklandı

Çalışma izinleri geçersiz
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’daki bir muhasebe bürosunda çalışan Rahme Önöz’ün, müşterilerden para alıp, pasaportlara sahte çalışma izni vurduğu gerekçesi ile önceki gün tutuklanmasının ardından dün de işyeri sahibi Hasan Basmacı gözlatına alındı.
Zanlı Önöz’ün ifadesinde bu işi patronu ile birlikte yaptıklarını iddia etmesi üzerine Basmacı hakkında da soruşturma başlatıldı.
Zanlı Basmacı da dün zanlı Önöz ile birlikte Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada çalışma izni işlemleri için muhasebe bürosuna başvuran bazı şirktelerin de şikayetçi olduğu belirtildi.
İki zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polise gelen bir şikayet üzerine başlatılan soruşturmada pasaportlara sahte mühür vurduğu gerekçesi ile ilk etapta zanlı Önöz’ün ardından muhasebe bürosu sahibi Hasan Basmacı’nın tutuklandığını söyleyen polis,  iki zanlının ortak hareket ederek, muhasebe büsoruna başvuran kişilerin çalışma izni için Çalışma Dairesi’ne müracaat etmeden işlemler için müşterilerden para aldıklarını ve pasaportlara sahte çalışma izni mührü vurduklarını iddia etti.

Şimdilik 8 pasaport var…
Polis, bu şekilde işlem görmüş 8 pasaport olduğunu ifade ederek, önceki gün muhasebe bürosunda arama yapıldığını ancak pasaportların bulunamadığını söyledi.
Zanlıların gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, zanlı Önöz’ün önceki gün mahkmeye çıkarıldığını ve bir gün tutukluluk emri alındığını ifade etti.
Polis,bu süre içerisinde 3 kişiden ifade aldıklarını, 17 kişiden daha ifade alacaklarını belirterek, ayrıca zanlılara ait birbirleri ile konuşmalarını ve suçu içeren ses kayıtları olduğunu ve kayıtların uzmanlar tarafından inceleneceğini söyledi.

Haberi duyan polise koştu…
Polise gelen birçok şikayet bulunduğunu, özel şirketlerin de şikayetçi olduğunu ifade eden polis, soruşturmanın devam ettiğini, aranan pasaportlar olduğunu ve ifadeler alınacağını kaydeden Yavuz, zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, zanlıların hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydererek zanlıların 5 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474