banner564

“Çalışmaya devam”

Turgay Hilmi ve beraberindeki sanatçıları kabul eden Siber, kültür ve sanat alanındaki engellemeleri aşmanın önemine vurgu yaptı

“Çalışmaya devam”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kısa süre önce Salamis Antik Tiyatro’da Almanya, Avusturya ve İsviçre’den 250 kişilik orkestrayla gerçekleştirilen “Classic Nights” konserinin organizatörü Turgay Hilmi ile beraberindeki sanatçıları kabul etti.
Meclis Başkanı Siber kabulde, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda uygulanmaya çalışılan ambargonun yanlışlığına değindi.
“Her türlü engellemeye karşın sanatçıların KKTC’de verdiği konser ve ülkede yaşattıkları güzelliğin, demokrasiye inanmış dünya ülkelerine de bir mesaj olması gerekiyor” diyen Siber, engellemelerin BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile de çeliştiğini söyledi.
Bu tür sanat organizasyonlarının devamını dileyen Siber, kültür ve sanat etkinliklerinin ülkeler arasındaki barış, dostluk ve kardeşlik bağlarını arttırdığına inanç belirtti.
Siber, “Buna engel olmanın bugüne kadar hiç bir getirisi olmadığı gibi bundan sonra da olmayacağını herkesin anlaması lazım” dedi.
Turgay Hilmi de, konser öncesi ve sonrası devlet yetkililerinden sadece Siber’in kendisini kabul ederek destek verdiğini, ancak halktan da büyük destek gördüklerini belirtti.
Hilmi, engellemelere rağmen sanatçıların hiç bir tereddüt yaşamadan KKTC’ye geldiğini ve konseri gerçekleştirdiklerini ifade ederek sanatçıların ülkemizden mutlu ayrılacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 07:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474