banner564

Canavar yolda

Girne’de 220 araç kontrol edildi 82’si hakkında ileri işleme gidildi, 5’i trafikten men edildi

Canavar yolda
banner598
 Kuzey Kıbrıs’kın önde gelen sorunlarından biri olan trafik suçlarındaki artışlar dikkat çekiyor. Polisin zaman zaman yapmış olduğu denetimler sonucunda ortaya çıkan sonuçlar KKTC’nin trafik suçlarında dünya şampiyonluğuna doğru koştuğunu gösteriyor. 
   Önceki akşam yapılan kontrollarda 220 aracın durdurulduğunu açıklayan polis müdürlüğü, bunlardan 82 tanesi aleyhinde ileri işleme gidildiğini bildirdi. Ayrıca 5 kişi denetimler sırasında trafikten men edildi. Bu durumda, kontrol edilen araçların neredeyse yarısının trafik suçu işlediği ortaya çıktı.
   Polisin açıklamasına göre, Girne’deki huzur operasyonu önceki gece saat 20.00 ile dün sabah 04.00 saatleri arasında yapıldı.
   Kontroller sırasında kumarhanede bulunması yasak olan 2 kişi ve kapama saatlerine uymayan 2 iş yeri hakkında yasal işlem başlatıldı.
   Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde ise 220 araç kontrol edildi ve kurallara uymadığı saptanan 82 sürücü aleyhinde ileri işleme gidildi; 5 araç da trafikten men edildi. 
   Araçlardaki kontrollerde saldırı aleti taşıdığı tespit edilen 2 sürücü ile tasarrufunda kanunsuz bıçak bulunduran bir sürücü hakkında da yasal işleme gidildi.

Döke, saça gidiyorlar
   Kuzey Kıbrıs’ta son zamanlarda yük taşıyan birçok kamyonun güvenlik tehlikesi yaratması da dikkatlerden kaçmıyor. Bazı belediyelere ait kamyonlarda dahi, üzeri örtülmeden çöp taşındığı, bazı işletmelerin aynı şekilde korumasız kum ve çakıl taşıması yapması karşısında herhangi bir önlemin alınmaması da vatandaşları ürkütüyor.
   “Nasıl olsa kimse denetlemiyor” düşüncesiyle taşımacılık yapan bazı kişi ve kurumların, açık ve korumasız kamyonlarla çok büyük tehlikeleri göze alarak tonlarca yük taşımaları ise “can güvenliği nerede?” sorusunu gündeme getiriyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473