banner564

Canı sıkıldıkça yakıyor!

Daha önce de kundaklama suçundan sabıkası olan Murat Ali Yalçınkaya, bu kez de Lapta’da Mahşer Koral’a ait arabayı ateşe verdi

Canı sıkıldıkça yakıyor!
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da 2014 yılında bir avukatın ofisini kundaklayan, bu suçtan dolayı iki yıl hapis yatan ve başka suçlardan da sabıkası bulunan Murat Ali Yalçınkaya’nın bu kez de Lapta’da Mahşer Koral’a ait arabayı da yaktığı öne sürüldü. Zanlının yanında getirdiği üzerine yanıcı madde dökülmüş bez parçasını aracın benzin hortumundan içeriye sokarak ateşe verdiği belirtildi. Gözaltına alınarak hakkında soruşturma yapılan zanlı dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlının 25 Şubat 2018 tarihinde Lapta’da Mahşer Koral’a ait KC 064 plakalı Suzuki Swift model aracın benzin kapağını çıkardığını ifade etti. Polis, zanlı Murat Ali Yalçınkaya’nın yanında getirdiği üzerine yanıcı madde dökülmüş bez parçasını aracın benzin hortumundan içeriye sokarak ateşe verdiğini ve aracın yanmasına sebep olduğunu belirtti. Tespit edilerek gözaltına alınan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, zanlı hakkındaki başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, geçmişte benzer sabıkaları bulunduğunu belirterek, teminata bağlanmasını talep etti. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının serbest kalması halinde yeniden bir suç işleme ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayarak, 20 gün süreyle cezaevine gönderilmesi karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473