banner564

Canımızdan bezdik

Bir haftanın içinde ikinci kez 3 saatlik elektrik kesintisi yaşanmasına tüm kesimlerden tepki yağdı:

Canımızdan bezdik
banner598
Ufuk ÇAĞA
Kuzey Kıbrıs’ta hava sıcaklarının 40 dercenin üstünde olduğu bir dönemde rutin haline gelen elektrik kesintileri vatandaşın büyük tepkisini çekmeye devam ediyor. KKTC halkını adeta isyan noktasına getiren elektrik kesintisi dün yine yaşandı. Kalecik Elektrik Santralinin devre dışı kalmasıyla saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık 3 saat devam eden elektrik kesintisi sonrasında, ülkenin ihtiyacı olan enerjinin ancak % 50’si karşılanabildi. KKTC’nin tüm bölgelerinde dönüşümlü olarak yapılan elektrik kesintileri, Teknecik Elektrik Santralının kapasite artırımı ile giderildi.

Problemin kaynağı AKSA
Yaşanan elektrik kesintileri sonrasında bilgisine başvurulan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, son dönemlerdeki kesintilerin kaynağının AKSA olduğunu söyledi. Cesurer, enerji konusunda AKSA ile yapılan anlaşma gereği buradan alınan enerji miktarının, sık sık meydana gelen arızalar nedeniyle alınamadığını ancak basının bunu sanki Elektrik Kurumunun suçuymuş gibi gösterdiğini savundu. 
Cesurer, AKSA kaynaklı arızaların yılda ortalama 160 kez yaşandığını belirtti. Çağlayan Cesurer ayrıca devlete elektrik enerjisi satan bir kurumun aynı zamanda jeneratör de sattığını, bunun da akıllarına bazı soru işaretleri getirdiğini sözlerine ekledi.
Diyalog’un, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin ardından görüşlerine başvurduğu bazı işletme sahipleri de durumu sert sözlerle eleştirdi.

Avunduk: Cihazlarımız sürekli arızalanıyor
Ürünleri Üreticileri Birliği Başkanı da olan Candan Avunduk, son dönemlerde sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak adeta isyan etti. Avunduk, “elektrikler sürekli kesilip geliyor, bizim kullandığımız cihazların % 90’ı elektronik cihazdır ve sürekli olarak arızalar yaşıyoruz. Bu kesintiler ve ardından yaşadığımız arızlardan dolayı işlemek için aldığımız sütler de bozuluyor. Bunun yanında aldığımız elektrik de kaliteli değil, voltajı sürekli artıp azalıyor, yani akım gücünün inişli çıkışlı olmasından dolayı da birçok sıkıntı yaşıyoruz. Bizim büyük zararlarımız oluyor, bu sıkıntılarımızı hem enerji hem de tarım bakanı olan sayın Önder Sennaroğlu’na birçok kez ilettik ama hiç ilgilenmedi, bu sebeple kendisinden şikayetçiyiz” dedi.

Kermeoğlu: Bayramı bize zehir ettiler
Kasap dükkanı bulunan ve birçok kez çok büyük zararlar yaşayan Mehmet Kermeoğlu ise yıllardan beridir elektrik problemini hiçbir hükümetin çözememesinden şikayetçi oldu. Kermeoğlu şunları söyledi “ben aynı zamanda Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesiyim, ama inanın artık bunu utanarak söylüyorum. İnsanların en doğal ihtiyacı olan elektrik konusu yıllardır çözülemedi. Ben de tüm vatandaşlar gibi şikayetçiyim, bu zamanda, bu sıcakta insanları elektriksiz bırakmak olacak iş değil. Geçmişte bu elektrik kesintileri yüzünden çok zararlar yaşadım. Bu bayram tatilinde de 3 günlük tatile gittim, ama elektriklerin gidip geldiğini görünce tatilimi yarıda keserek gelip et buzluklarını kontrol ettim, yani bize tatili bile haram ettiler”.



Aktunç: Mağazaya müşteri girmiyor
GS Store işletmecisi İnci Aktunç ise “Elektrik kesintilerinden cok rahatsızım, bugünkü kesinti nedeniyle tüm işlerimiz aksadı. Bizim yukarıda baskı makinesi var, formaların arkasına numara ve isim yazıyoruz. Kesintiden dolayı işimiz yarım kaldı. Klima çalışmayınca mağazaya müşteri girmiyor, post cihazı çalışmıyor, kısacası her elektrik kesintisinde mağdur oluyoruz” dedi.

Aras: İnterneti kullanamadık
Özbağcı Ayakkabı mağazası sahibi Elif Aras da “Evet elektrik kesintilerinden çok rahatsız oluyoruz, artık rutine bağladılar, kesintisiz gün yaşamaıyoruz. Bizim jenaratörümüz olmadığı için tüm işlerimiz yarım kaldı. Elektirik kesintisi yüzünden klimalar çalışmadı, bu sebeple dükkanın içi çok sıcak oluyor ve müşteri de buraya girmiyor. Yine bizim satışlarımız online sisteme bağlı ve elektrik olmayınca interneti kullanamadık, bu bizim için büyük sıkıntı oldu” diyerek tepkisini seslendirdi. 

Gümüş: Artık bir çare bulsunlar...
Bianca Butik’ten Cemre Gümüş ise özellikle iş saatine denk gelen elektrik kesintilerine isyan ederek, “Özellikle öğle saatlerindeki kesintiler bizim için çok kötü, tam iş yapma saatimizde elektirik kesilir ve biz çok ğüç durumda kalıyoruz. Müsteri geliyor, sıcaktan elbise değişmiyor alış veriş yapsa yazar kaza ve postlarda sorun yaşıyoruz. Kısacası hem müşteri ve hem de biz esnaf olarak çok madur oluyoruz. Artık bu kesintilere bir çare bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya da kesintiyi konuştu
Bu arada sık sık yaşanan elektrik kesintilerini birçok vatandaş sosyal medya üzerinden de eleştirdi. Bazı vatandaşların sosyal medyada yapmış olduğu eleştiriler şöyle oldu;

Derviş Beyit
“Zorunlu elektrik tasarrufu başladı, bakalım kaç saat gidecek”

Semih Domaniçdağ
“Yeni trend sabaha karşı giden elektrikler:) çok komiksiniz”

Selim Sayarı
“Çıkıp adam gibi itiraf edin, elektrik işini yüzümüze gözümüze bulaştırdık, talebi karşılayamıyoruz, tasarruf için habire kesiyoruz deyin. Siz halkı ahmek mı sanıyorsunuz? Asıl sizler ahmaksınız ey deve kuşları”

Hakan Sermaye
“Be gavvole elektrik bulunmadan önce bile, bu kadar kesinti olmazdı”.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 11:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 4 yıl Önce

pandemi hastanesi takintisi herseye muhalif olmayi bir halt sanma saplantisi palikaryayi fransayi ingiltereyi dost tutupTC ve Turk dusmanligi yapmayi modernlik entelli k sanma zihniyeti TCdeki universitelere yabanci ogrenci sinaviyla belesten parasiz girme ayricaligi TC deki calisanlarin yarisi kadar calisip 2 misli maas alip surekli dusmanlik 0 uretimle habire yardimlarla gecinip muhalefet omca yardima ragmen hastane yol altyapi ciftci uretici destegini becerememe surekli is birakma grev vay anam babam

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473