banner564

“Canımızı kurtardınız”

Güzelyurt’taki sivil toplum örgütleri gaminilerin kapatılması kararından duydukları memnuniyeti Özgürgün ve Denktaş’a iletti.

“Canımızı kurtardınız”
banner598
Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği, Mevlevi Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği başkanları ile Güneşköy, Aydınköy ve Mevlevi Muhtarından oluşan heyet dün Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Bakanı Serdar Denktaş’ı ayrı ayrı ziyaret ederek, hükümetin odun kömürü ocaklarının (gaminilerin) kapatılması kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Heyet adına konuşan Yayla Sağlık Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aygün Aydıngün ile Mevlevi Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Tansay Özen, kararın alınmasının ardından bugün ivedi bir şekilde ziyaretleri gerçekleştirdikleri için çok daha kalabalık bir heyetle burada olmadıklarını, ancak birçok bölge muhtarı ve halkın desteğini aldıklarını kaydetti. 
“Siz bir günah işlemediniz aksine bölge halkının canını kurtardınız, halk yanınızda” diye konuşan heyet üyeleri, bölgedeki çok fazla sayıda kanser vakasının bölge halkının psikolojisini de tehdit eder boyutlara ulaştığını, Bakanlar Kurulu kararıyla birlikte rahat bir nefes aldıklarını dile getirdi. 

Özgürgün: Öneriyi Ataoğlu getirdi
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, öneriyi Çevre ve Turizm Bakanı Ataoğlu’nun getirdiğini, kendisinin de bölgedeki sıkıntının farkında olduğunu kaydetti.
Bakanlar Kurulunda alınan kararın geri dönüşünün söz konusu olmadığını, fakat belli bir zaman alacağını belirten Özgürgün, sorunun kısa sürede temizleneceğini bildirdi.
Özgürgün söz konusu kararın kömür işletmecilerinin işsiz kalacağı ya da halkın pahalıya kömür alacağı anlamına gelmeyeceğini, daha ucuz fiyatlardan halkın yararlanması adına daha ucuza kömür ithalatı çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
Görüşmede baz İstasyonları ile bilinçsiz kullanılan tarımsal ilaçların da insan sağlığına zarar verdiğine ve bu konuda çalışmaların sürdüğüne de dikkat çekildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474