banner564

“Çarpıtmayı bıraksınlar”

Burcu, Rum tarafının ELAM gibi faşist ve ırkçı bir partinin peşine takılarak müzakere sürecini sabote ettiğini söyledi

“Çarpıtmayı bıraksınlar”
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum yetkililere, gerçekleri çarpıtmayı derhal bir yana bırakarak, Kıbrıs Türk halkının haklı tepki ve duygusunu anlamaya çalışma çağrısında bulundu. Burcu, dün yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi yetkililerini, meclislerinin Enosis plebisitinin okullarda kutlanması kararının yarattığı olumsuz durumu ortadan kaldırmak yerine, gerçek dışı açıklamalarına devam etmekle suçladı. Barış Burcu, ELAM gibi faşist ve ırkçı bir partinin peşine takılarak müzakere sürecini sabote eden ve bu vahim kararın alınmasında sorumluluğu olanlar, hatalarını düzelteceklerine, zarar verdikleri müzakere süreciyle ilgili sorumluluğu Kıbrıs Türk tarafına yüklemeye çalışıyorlar” dedi.

“Pakistan ziyareti biliniyordu”
Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in, Kıbrıs Türk tarafını “görüşme istememekle”, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ise “Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirve Toplantısı’na gitmek için masayı terk emekle” suçlayan açıklamasına da değinen Burcu, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın Pakistan ziyareti, daha Şubat ayı liderler görüşmelerinin programı yapılırken, hem BM, hem de Sayın Anastasiadis tarafından çok önceden bilinmekteydi. Zaten mart ayı için herhangi bir liderler görüşmesi planlanmamıştı.” Burcu, “Rum tarafındaki en sağduyulu siyasetçiler arasında sayılan Sayın Kasulidis’in bile, durumu bu şekilde çarpıtmaya ve Rum Meclis kararını yok sayıp gözlerden kaçırmaya çalışması, anlaşılabilir değildir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473