banner564

“Çevre dostu değil”

Nükleere Hayır Platformu Akkuyu’ya yapılmak istenen santrali protesto etti

“Çevre dostu değil”
banner598
Gözde Süreç SARI
Nükleere Hayır Platformu dün Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde, Türkiye Akkuyu’ya yapılmak istenen nükleer santrali protesto etti. 
Platform aktivistleri, elçilik önünde yaptıkları basın açıklamasında, santrale üretim lisansının verilmesiyle sürecin hızlanacağını, karara göre ilk ünitenin 2025 yılında devreye gireceğini belirterek, nükleer enerjinin “çevre dostu olmadığını, potansiyel bir nükleer bomba olduğunu” belirtti. 
Platform Akitivisti Hasan Sarpten, basın açıklamasının demokratik bir hak olduğunu söyleyerek, polisin tavrını eleştirdi. Barışçıl bir şekilde basın açıklaması yapıp dağılmak istediklerini kaydeden Sarpten, açıklamanın yapılacağı yer konusunda polisin engellemesiyle karşılaştıklarını söyledi. 
Basın açıklaması okuyan Fatih Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesinin en geç 2025’te devreye gireceğini söyleyerek, yaşanabilecek çevre sorunlarına dikkati çekti. 
“Nükleer enerji çevre dost değildir” diyen Bayraktar, nükleer atıkların Mersin’e gömüleceğini ve Kıbrıs dahil çevresindeki yaşamı tehdit edeceğini söyledi.
Bayraktar, “Nükleer santrallerin her biri potansiyel bir nükleer bombadır. Patlaması ya da sızıntı yapması halinde oluşacak nükleer bulut bizden başlamak üzere tüm dünyayı dolaşıp zehirleyecek ve öldürecektir” diye konuştu. 
Türkiye’de Akkuyu Nükleer Santrali Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu konusunda dava sürecinin devam ettiğini ve hukuksal kazanımların sürdüğünü söyleyen Bayraktar, bölgeyi içine alan etki alanındaki halkların, örgütler ve platformlar aracılığıyla tepkilerini ortaya koymaya devam ettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473