banner564

Çevre korunacak

Yerel yönetimlerle ilgili yapılan çalıştayda, belediyelerin sorunlarına yönelik tespit ve çözüm önerilerinden oluşan kararlar alındı Siber ve Erhürman’ı ziyaret eden Lefkeliler, bölgelerinde kirli yatırım istemediklerini belirtti

Çevre korunacak
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Lefke sivil toplum örgütleri temsilcilerini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Lefke ve Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay, geçmiş yıllarda, önce Lefke daha sonra diğer bölgelerde yapılması düşünülen petrol dolum tesisi ile ilgili verilen mücadeleyi anımsatarak, bugünlerde başka isimler altında yine “kirli yatırımların” bölgede yapılmak istendiği konusunda duyumlar aldıklarını söyledi.
Oktay “Biz sivil toplum örgütleri olarak bu yatırımlara karşı olduğumuzu ve yasal hakkınızı kullanmak için burada olduğumuzu belirtmek istiyoruz . Biz sadece Lefke’ye değil tüm ülkede çevreye zarar verici yatırımların yapılmasa karşıyız” dedi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, çevreye duyarlı sivil toplum örgütlerinin ülke için çok önemli olduğunu düşündüklerini belirterek, en önemli sorunun çevre sorunu olduğunu vurguladı.
Siber, doğanın bahşettiği güzellikleri gelecek nesillere aktarmakla sorumlu olduklarını ifade ederek, “Yani bu güzellikler istediğimiz gibi harcayacağınız miras değil, gelecek nesillere aktaracağımız bir emanettir” dedi.
Konuyla ilgili kendilerine ve Meclis’e bilgi gelmediğini söyleyen Siber, konunun takipçisi olacağını ve konu hakkında Hükümet ile görüşeceğini belirtti.

Erhürman: Kirli yatırıma izin vermeyeceğiz
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ise Lefke ve yöresi sivil toplum örgütlerini kabulünde, parti olarak Lefke bölgesinde hiçbir kirli yatırıma izin vermeyeceklerini ve bu yöndeki her türlü girişime Lefkelilerle birlikte karşı çıkacaklarını söyledi.
Erhürman, parti olarak Lefke ile ilgili politikalarının çok açık bir biçimde daha önce defalarca kamuoyu ile paylaşıldığını, Lefke’nin geleceğinin turizm, eğitim ve tarım üzerinde şekillenmesini öngördüklerini, bu yaklaşıma uygun düşmeyen, plansız, programsız her türlü yatırıma karşı çıkacakları gibi, bu yaklaşım ve onun etrafında şekillenecek bir plan doğrultusunda yapılacak her türlü yatırımı da destekleyeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473