banner564

Çevreye öncelik verilmeli

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Umarım 7 Ocak’ta oluşacak yeni Meclis, belediyelerimizin sesine daha çok kulak veren yapıda olur” dedi

Çevreye öncelik verilmeli
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU    
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti. 
Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Asbaşkan Mehmet Harmancı ve yürütme kurulu üyeleriyle bir araya gelen Akıncı, kirli bir çevrede yaşamanın Kıbrıs Türkünün kaderi olmadığını vurguladı; hükümetin, Cumhurbaşkanlığı’nın ve halkın belediyelerle işbirliği yapmasıyla çok daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşılabileceğini söyledi.
Akıncı, dağlar, sahiller gibi birçok alanda duyarlılığın artırılması gerektiğini söyleyerek, “Belediyelerle işbirliği içinde çalışmak hepimizin görevi” dedi.
Akıncı, “Belediyeler gerek demokrasinin beşiği olmaları, gerekse fonksiyonları açısından toplumsal yaşam için son derece önemli kurumlarımızdır. Kuşkusuz belediyelerin aşılması gereken sorunları da var. Yasal anlamda atılması gereken adımlar da var. Umarım ve dilerim ki 7 Ocak’ta oluşacak yeni Meclis belediyelerimizin sesine daha çok kulak veren yapıda olsun, belediyelerin yasal anlamdaki, mevzuat anlamındaki sorunları daha hızlı şekilde giderilsin” dedi.
Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ise, halka hizmet verirken çeşitli yasal sıkıntılarla karşılaştıklarına dikkat çekerek, “ ‘Yerel yönetimler merkezi hükümetin uhdesindedir’ algısıyla her gün yeni yasalar çıkarılıyor, yerel demokrasi köreliyor” dedi.
Benli, Belediyeler Birliği binasının birliğin kullanımından alınmasıyla ilgili mahkeme kararı üretildiğini de belirterek, üzgün olduklarını söyledi.
Benli, “Yerel demokrasinin önünün açılmasına yönelik olan ve hükümete iletilen bu kararlardan hiçbiri ilgi görmedi. ‘Yerel yönetimler merkezi hükümetin uhdesindedir’ algısı ile her gün yeni yasalar çıkarılıyor, yerel demokrasi her geçen gün köreliyor. Merkezi hükümetlerin bu hususa dikkat etmesi gerek” şeklinde konuştu. 
Benli, bunları siyasi ortama etki yapmak maksadıyla söylemediğini de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473