banner564

“Çevreyi kirleten bedelini ödemeli”

Güzelyurt ve Lefke’deki temizlik çalışmalarına katılan Akıncı, “Güzeli ödüllendireceğiz, ama yanlış yapanı da cezalandırmaktan çekinmeyeceğiz” dedi

“Çevreyi kirleten  bedelini ödemeli”
banner598
İbrahim DİRAN
Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi kapsamında, Güzelyurt Belediyesi Kalkanlı Piknik Alanı’nda, Lefke Belediyesi de Lefke’de çalışma başlattı.  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da etkinliğe katılarak alanın temizlenmesine katkıda bulundu.
    Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kalkanlı Piknik Alanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. 
   Etkinliğe Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal başkanlığında üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Yeşil Kampus İnisiyatifi’nden bir heyet de destek verdi. 
   Cumhurbaşkanı Akıncı, projenin, bu tür faaliyetlerin yerel yönetimler tarafından yapılmıyor gerekçesiyle tasarlanmadığını, bu gibi çalışmaların çok daha kolektif bir şekilde yapılmasını sağlamanın önemli olduğunu söyledi.
   Cezai müeyyide uygulanması taraftarı olmadığını ancak toplumsal projelerin başarıya gidebilmesi için ceza ve ödülün birlikte ele alınması gerektiğini ifade eden Akıncı, “İyiyi güzeli ödüllendireceğiz, ama yanlış yapanı da cezalandırmaktan çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Benli: Etkin destek verdik
   Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli de, bir yandan temizlik çalışmaları başlatarak, bir yandan fiziki alt yapı uygulamaları yaparak, bir yandan da çevre temizliği konusunda düşünce yapısının değişmesi yönünde çalışmalar yürüterek projeye Belediyeler Birliği olarak etkin destek verdiklerini söyledi. Benli, “Temizlemek görevimiz, temiz tutmak hepimizin görevi” dedi

Özçınar: Temiz tutulması gerekir
   Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, proje kapsamında bölgenin temizlendiği ve temiz tutulması gerektiği yönünde mesaj verilebilmesinin önemi olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474