banner564

Cezaevinde gün sayacaklar

Mersinli işadamının içkisine ilaç atarak bayıltan ardından da çantasından yüklü miktarda para çalan ikisi kadın 3 zanlı tutuklu yargılanacak

Cezaevinde gün sayacaklar
banner598
Mersinli işadamı Tarık Ciğer’in içeceğine Girne’de ilaç atıp bayılttıktan sonra soyan 26 yaşındaki Rabia Kan, 36 yaşındaki Nazan Yandak ve 30 yaşındaki Mithat Can Çalık dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Rabia Kan’ın facebook’tan Tarık Ciğer’e mesaj attığını, buluşma teklif ettiğini, 3 Mart akşamı Rabia Kan, Nazan Yandak ve Tarık Ciğer’in bir araya gelip Girne’de bir meyhaneye gittiklerini söyledi. 
Meyhaneden sonra iki kadın zanlının Tarık Ciğer’i yine Girne’de bulunan bir kafeye götürdüğünü kaydeden polis, zanlı Rabia Kan’ın Tarık Ciğer’i bir bahane bulup lavaboya götürdüğünü, bu esnada zanlı Nazan Yandak’ın Tarık Ciğer’in içeceğine tafil isimli hap şeklindeki ilaçtan 3-4 tane attığını anlattı. 
Polis, bir süre sonra Tarık Ciğer’in sersemlediğini, iki kadın zanlı ile Ciğer’in kafeden ayrıldıklarını ve Ciğer’in KKTC’de kullanmak için kiraladığı araç ile yola koyulduklarını açıkladı. 

Karşıyaka’da dolarları çaldılar
Polis, iki kadın zanlının suç ortakları olan Mithat Can Çalık’ı da telefonla arayıp bilgi verdiklerini, iki kadın zanlı ve zanlı Çalık’ın önlü arkalı bir şekilde Karşıyaka bölgesinde gittiklerini söyledi. Üç zanlının burada kendisinden geçen Tarık Ciğer’in üzerinde bulunan 11 bin dolar ile 3 bin 500 TL’yi, evrak çantasını ve valizini çaldıklarını açıkladı. 

Ciğer’i baygın halde bıraktılar
Polis, zanlıların Tarık Ciğer’i araç içerisinde baygın bir şekilde bırakıp Çalık’ın aracıyla ayrıldıklarını ifade etti.
Polis, meydana gelen soygun olayının ardından başlatılan soruşturma sonucu zanlıların tespit edildiğini; zanlı Kan’ın Ercan Havaalanı’nda çıkış yaparken, diğer zanlıların ise Girne’de tutuklandıklarını ifade etti. 

Paraları 3 kişi pay etmiş…
Zanlı Kan’ın üzerinde 4 bin 200 dolar, 245 TL diğer zanlılarda ise 5 bin 450 dolar para ve 350 TL bulduklarını kaydeden polis, ayrıca zanlı Yandak’ın evinde 13 adet tafil hap bulduklarını belirtti. Zanlıların 7 gündür tutuklu olduklarını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını, üç zanlının da KKTC’de turist olarak bulunduklarını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474