banner564

Cezaevi’ne gönderildiler

İki yıldan beri kaçak olarak Girne’de bir barakada yaşayan üçü Vietnamlı biri Pakistanlı dört işçi yakalandı

Cezaevi’ne gönderildiler
banner598

 Suna ERDEN

    Girne Çalışma Dairesi’nin önceki gün gerçekleştirdiği kontrollerde ülkede iki yıldır kaçak olarak kaldıkları tespit edilen üçü Vietnamlı biri Pakistanlı dört kaçak tespit edildi. Yapılan pasaport kontrollerinde ülkede yasal statüsü olmadığı tespit edilen Hoang Van Hıeu, Truong Minh Chıen, Chung Phu Mong ve İrfan Ameen dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
   Zanlıların polise verdiği ifadede kendilerine çalışma izni çıkartılacağına dair sözler verildiğini öne sürdü.  
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Seda Çoli mahkemede verdiği ifadede zanlıların 17 Nisan tarihinde Girne ve bölgesinde Çalışma Dairesi’nin yaptığı kontrollerde tespit edilerek tutuklandıklarını kaydetti. Polis memuru Seda Çoli, zanlı Hoang Van Hıeu’nun 24 Ağustos 2016 tarihinde, zanlı Truong Minh Chıen’in 11 Mart 2017 tarihinde, zanlı Chung Phu Mong’un ise 20 Nisan 2017 tarihinde vizesinin bittiğini, zanlı İrfan Ameen’in de 27 Nisan 2017 yılında vizesinin bittiğini mahkemeye aktardı. 
   Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Çoli, zanlıların yasal olmayan bir barakada kaldıklarını ifade ederek, davaları görüşülünceye kadar 5 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmelerini talep etti. 
    Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların yasal statülerini de göz önünde bulundurarak davaları görüşülünceye kadar 5 gün cezaevine gönderilmelerine karar verdi.  


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474